Jelenlegi hely

„Gyere velünk a DAC-ra!” projekt: következik Illesháza

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 10 - 20:33 | DAC hírek
Az illésházai Illésházy István Alapiskola lesz az idény harmadik látogatója a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül.
„Gyere velünk a DAC-ra!” projekt: következik Illesháza

A november 26-án, vasárnap rendezett DAC-Nyitra lesz a harmadik találkozó az idényben, amelyen vendégeket fogadunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. A hagyományos rangadóra az illésházai Illésházy István Alapiskola diákjai látogatnak el.

Az alap- és középiskolák tanulói számára meghirdetett projekt harmadik fordulójában is beigazolódott, hogy mérkőzésről mérkőzésre növekedik az érdeklődés. A jelentkezők ezúttal is megindokolták, miért éppen az ő szervezetüket válasszuk. Az illésháziak levelében ez állt: „Iskolánk tanulóinak nagy része szociálisan hátrányos, viszont a foci a mindenük.  Többségüknek nincs esélyük eljutni egy ilyen meccsre, pedig hatalmas élmény lenne számukra. Ezért nagyon bízunk benne, hogy sikerrel járunk, és igazából bármelyik meccsnek örülnénk.“

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektet az előző szezon tavaszi részében indítottuk. Nyártól a Futballmánia része lett, és a szeptemberi DAC-Szenice mérkőzéstől az aktuális idényben is folytatódik. A következő regisztráció indításának időpontjáról (a december 9-i DAC-Aranyosmarót bajnokira) hamarosan beszámolunk.

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás az ide- és hazajutás biztosításából, a belépőkből, fotózásból és emléktárgyakból áll. A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, a maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus. A mérkőzés megtekintése mellett a kiválasztott iskola a DAC játékosainak látogatását is élvezheti, saját környezetében.

Az FC DAC 1904 a következő keretprogramtervet biztosítja (nagyjából 3-4 óra időtartamban):

- Autóbusz veszi fel a gyerekeket az iskola helyszínén (2 órával a mérkőzés előtt, maximum 40 kilométerre Dunaszerdahelytől)

- Az autóbusz elviszi a gyerekeket a MOL Arénához

- Az emléktárgyak átadása

- A DAC összecsapásának meglátogatása

- Fotózás

- A találkozó után az autóbusz visszaszállítja a csoportot

Az említett aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC