Back to top

Gyere velünk a DAC-ra: El sem hisszük, hogy végre sikerült!

Publikálva: 2019, október 4 - 10:26
A diószegi diákok élménybeszámolója, valamint a következő regisztráció indítása.
Gyere velünk a DAC-ra: El sem hisszük, hogy végre sikerült!

A vasárnapi DAC-Zsolna bajnoki mérkőzés volt a második a 2019/20-es idényben, amelyen fiatalokat láttuk vendégül a MOL Arénában a „Gyere velünk a DAC-ra!” projektünk keretén belül.

Múlt hétvégén a Diószegi Petőfi Sándor Alapiskola tanulói látogattak el hozzánk, akik többszöri próbálkozásra értek célba. Az ő élménybeszámolójukat alább olvashatják.

Mától pedig már lehet is jelentkezni a DAC-Aranyosmarót találkozóra, amely 2019. október 20-án, vasárnap 18:00 órakor kerül megrendezésre.

A mérkőzésre jövő csütörtökig, 2019. október 10-ig, 24:00 óráig lehet regisztrálni. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kérjük, hogy kitöltése után küldjék el azt a jatek [at] fcdac.sk email címre. A jelentkezési lapra kérünk egy rövid indoklást, hogy miért éppen az ön iskoláját, szervezetét válasszuk. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti a MOL Arénában.

A Diószegi Petőfi Sándor Alapiskola tanulóinak élménybeszámolója a DAC-Zsolna bajnoki mérkőzésről:

„Végre! El sem hisszük, hogy végre sikerült!” Ezek voltak az első szavaink, amikor megtudtuk, hogy annyi próbálkozás után, most már tényleg mi vagyunk a következők, akik részt vehetünk kedvenc csapatunk mérkőzésén. Vasárnap délután izgatottan indultunk Dunaszerdahelyre. Először kívülről megtekintettük a DAC stadionját, majd megnéztük a múzeumban kiállított ereklyéket, trófeákat. Miután megkaptuk az ajándékokat (amiknek nagyon örültünk!) és kifestették az arcunkat, elfoglaltuk a helyünket a lelátón. Nagy élmény volt, hogy félidőben lemehettünk a pályára és a játékosoktól begyűjthettünk néhány autogramot. A mérkőzés egész ideje alatt teljes erőbedobással szurkoltunk, biztattuk a csapatot és meg is lett az eredménye, hiszen legyőztük az eddig még veretlen Zsolnát. De a legjobb érzés mégiscsak az volt, hogy közösen, a barátainkkal együtt élhettük meg ezt a felejthetetlen élményt!” A Diószegi Petőfi Sándor Alapiskola régi és új, kicsi és nagy DAC szurkolói

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás a belépők biztosításából, fotózásból és emléktárgyakból áll. A fiatalok továbbá megtekinthetik a stadiont, és a pályára is ráléphetnek. A projekt a Futballmánia égisze alatt fut.

A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, a Kárpát-medence teljes területéről. A maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

Az FC DAC 1904 a következő programot biztosítja:
- Az emléktárgyak átadása
- A DAC találkozójának megtekintése
- Fotózás a pályán, találkozás a játékosokkal

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies