Back to top

Gyakrabban ürítik a hulladékot a papírnak kihelyezett konténerekből

Publikálva: 2018, augusztus 23 - 14:09
Augusztus 13-tól a lakótelepeken és a családi házas övezetekben is az eddigi kétheti helyett már hetente ürítik és szállítják el a papírnak kihelyezett szemeteskukákból a papírhulladékot.
Gyakrabban ürítik a hulladékot a papírnak kihelyezett konténerekből

A hulladékgazdálkodási vállalat eddig minden páros héten pénteken ürítette a kukákat, ez azonban kevésnek bizonyult. A kukák állandóan tele voltak, és a szemeteskonténerek környékén is gyakran rendetlenség uralkodott. Az önkormányzat a gyakoribb szemételszállítástól a helyzet javulását várja, valamint azt, hogy a kommunális hulladékok közé kevesebb papír fog kerülni.

Azokon a helyszíneken, ahol hiányoznak a kukák, folyamatosan bővítik a számukat. Az üveghulladék elszállítása is gyakrabban történik, márciustól a korábbi négy hét helyett 3 hetente. A műanyaggyűjtő kukákból hetente szállítják el a szemetet. A családi házas övezetekből havi rendszerességgel zsákos rendszerben szállítják el a műanyaghulladékot.

A lakosok egyre több műanyagot szelektálnak, ennek köszönhetően kevesebb hulladék kerül a szelektív kukákba. A családi házaktól legközelebb szeptember 13-án szállítják el a sárga zsákokban gyűjtött műanyagot.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?