Back to top

Gyakorlottak a szakmájukban

Publikálva: 2016, május 17 - 18:34
Az elmúlt héten sikeresen befejeződtek a gyakorlati érettségi vizsgák az egyes tanulmányi szakokon a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában.
Gyakorlottak a szakmájukban

Az idegenforgalmi szolgáltatások szakon végzős diákok szakdolgozatok formájában mutatták be Szlovákia tájegységeit, idegenforgalmi látványosságait vagy épp hasonlították össze szállodák és üdülőközpontok kínálatát. Az egyes témákhoz étel- és italkülönlegességeket hoztak, valamint néhányan az adott tájegységre tipikus népviseletben mutatták be vizsgálatuk eredményét. A hotelakadémia tanulmányi szakon a diákok a korábbi rendezvények (borest és író-olvasó találkozó) megszervezéséről és kivitelezéséről számoltak be az érettségi bizottság előtt. A vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén elnevezésű szakon a végzős diákok üzleti tervet készítettek és prezentálták jövőbeli terveiket. A közétkeztetés szakon végzős tanulók a marketing és reklám, az idegenforgalom, a piackutatás és fogyasztói magatartás témakörökben jeleskedtek és értek el kimagasló eredményeket. A dolgozatok megvédéséhez ételkülönlegességekkel is készültek. A hajkozmetikusok vizsgája összetett feladat volt – arckezelés, alkalmi frizura, smink, teljes átalakítás, majd az eredmények bemutatása.          

A gépészeten a fiúk különböző alkatrészeket gyártottak le, melyek munkafolyamatát szakdolgozatba foglalták, a végeredményeket pedig az érettségi bizottságok előtt mutatták be. Az érettségi bizottságok munkáját idén is a Szlovák Vállalkozói Kamara delegált képviselői is segítették.  

Vízkeleti László  

Ezt már olvasta?

Cookies