Back to top

Gyakorlati érettségi vizsgák a magániskolában

Publikálva: 2023, május 11 - 14:59
Gyakorlati érettségi vizsgák zajlanak ezen a héten a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában.
Gyakorlati érettségi vizsgák a magániskolában

Az idegenforgalmi szolgáltatások szakon végzős diákok szakdolgozatok formájában mutatták be Szlovákia idegenforgalmi látványosságait, tették ezt egy utazásszervezéssel egybekötve.

A hotelakadémia tanulmányi szakon a diákok egy korábbi rendezvény (Középkori lakoma) megszervezéséről és kivitelezéséről számoltak be az érettségi bizottság előtt. A vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén elnevezésű szakon a végzős diákok összetett könyvelési feladatot oldanak meg. A közétkeztetés szakon végzős tanulók a marketing és reklám, az idegenforgalom, a piackutatás és fogyasztói magatartás témakörökben jeleskedtek és értek el kimagasló eredményeket. A hajkozmetikusok egy személy teljes átalakulását prezentálták, összekötve ezt egy választott alkalommal (esküvő, szalagavató, vadászbál, szilveszter).

A gépészeten a fiúk különböző alkatrészeket gyártottak le, melyek munkafolyamatát szakdolgozatba foglalták, a végeredményeket pedig az érettségi bizottságok előtt mutatták be. Az érettségi bizottságok munkáját idén is a Szlovák Vállalkozói Kamara delegált képviselői is segítették.  

Diákjainknak további sikereket kívánunk a rájuk váró szóbeli vizsgákon!

Vízkeleti László igazgatóhelyettes 

Ezt már olvasta?

Cookies