Back to top

A Google a jövőben törli az inaktív fiókokon tárolt e-maileket, képeket és dokumentumokat

Publikálva: 2020, december 25 - 10:34
A Google új felhasználási irányelveket tett közzé, amely érinti többek között a Gmailt, a Dokumentumokat és a Fotókat is. A keresőóriás célja a használatban nem lévő tárhelyek felszabadítása, a frissített feltételek értelmében pedig a jövőben törlésre kerül minden felhasználói adatunk azokban a szolgáltatásokban, amelyekben már több, mint két éve inaktívak vagyunk egy adott fiókkal.
A Google a jövőben törli az inaktív fiókokon tárolt e-maileket, képeket és dokumentumokat

A változtatásokról a Google Súgó weboldalán lehet olvasni.

Az új felhasználási irányelvek 2021. június 1-jétől lesznek érvényben, ekkortól kezdve nézik a 2 év inaktivitást. Vagyis 2023. június 1-jétől már megindulnak az adattörlések azon fiókok és szolgáltatások esetében, amelyeket már legalább két éve nem használt a tulajdonosa.

Az intézkedés érvényes lesz a teljes Google Drive-ra, a Gmailre és a Fotókra is, ráadásul az nem elég, ha ezek közül ez egyiket használjuk, attól a többinél még inaktívnak fogunk számítani. Szerencsére a Google legalább három hónappal a törlés előtt figyelmeztetni fogja az érintetteket e-mail és értesítés formájában is.

Ezt írja a keresőóriás:

Ha 2 éven keresztül folyamatosan inaktív voltál a Gmail, a Google Drive (beleértve a Google Dokumentumok-, Táblázatok-, Diák-, Rajzok-, Űrlapok-, Jamboard- vagy Webhelyek-fájlokat) vagy a Google Fotók szolgáltatásban, akkor minden tartalmadat eltávolíthatjuk az adott termékből.

A Google mindenki számára azt javasolja, ha nem szeretnék az adatok törlését, érdemes lesz bizonyos időközönként használni a különböző szolgáltatásokat, akár a nekik dedikált alkalmazáson, akár webböngészőn keresztül. A cég azt is hozzátette, hogy a jövőre érvénybe lépő irányelv nem vonatkozik majd a Google One előfizetőkre, a korábban GSuite néven futó Google Workspace felhasználókra, és azok is mentesülnek, akik oktatási vagy nonprofit céllal használják a GSuite lehetőségeit.

google / napidroid

Ezt már olvasta?

Címkék: google
Cookies