Jelenlegi hely

Google Fotók – jövőre megszűnik az ingyenes korlátlan tárhely

Ezt már olvasta?

Isten kezei

Isten kezei

Rainer Maria Rilkének van egy írása: Mese Isten kezeiről....

Publikálva: 2020, november 12 - 07:21 | Színes
Rossz hír érkezett a Googletól: már értesítik is e-mailben felhasztnálóikat, miszerint a következő évben megszüntetik a Google Fotók ingyenes és korlátlan tárhelyét. A szolgáltatást szinte mindenki használta, ugyanis nem kellett fizetni érte és követni, mikor telik be a tárhelykapacitás. Jön a fizetős verzió.
Google Fotók – jövőre megszűnik az ingyenes korlátlan tárhely

„Több mint öt éve indítottuk útjára a Google Fotókat, amely mára a fotók kezelésén kívül a nosztalgiázásra és a szép pillanatokra való visszaemlékezésre is alkalmat ad. A Google Fotók mára a tieiddel együtt több mint 4 billió fotónak és videónak vált otthonává, hetente jelentős mennyiségű, 28 milliárd új fotót és videót töltenek fel rá. Hogy a Google Fotók a jövőben még ennél is több emléket tudjon fogadni, megváltoztatjuk a tárolási szabályzatunkat” – írják.

A változtatás szerint 2021. június 1-jétől:

 • minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is.
 • a dátum előtt mentett fotók és videók mentesülnek ez alól a változás alól, és nem fognak beleszámítani a Google-fiókoknak járó tárhelybe. Ez minden jó minőségben feltöltött meglévő tartalomra érvényes.

Összegezve: az ingyenes és korlátlan tárhely 2021. június 1-jétől csak 15 GB-ig lesz elérhető. Vagyis ezután a „Jó minőség” csomagban az eddigi korlátlan helyett 15 GB adatot lehet majd feltölteni, persze a nagyobb kapacitás érdekében lehetőség lesz előfizetni a Google One szolgáltatásra.

A Google még leírja továbbá levelében a következőket is: 

 • Van ezzel kapcsolatban valamilyen azonnali teendőm? 
  Nincs, továbbra is használhatod a Google Fotókat a fotóid és a videóid automatikus mentésére. 2021. június 1. után emlékeztetőket fogunk küldeni, ha közel kerülsz ahhoz, hogy elérd a tárhelykorlátot. A legtöbb felhasználónak évekig nem lesz semmilyen teendője.
 • Mikor fogom elérni a díjmentes 15 GB tárhelyre vonatkozó korlátot? 
  Készítettünk egy személyre szabott becslést, amely megmutatja, hogy mennyi időd van hátra a kvóta eléréséig. A becslés figyelembe veszi, hogy milyen gyakran töltesz fel fotókat és videókat, valamint más tartalmat a Google-fiókodba.
 • Mit tehetek a tárhelyem kezelése érdekében? 
  2021. június 1-jén új tárhelykezelő eszközt helyezünk üzembe, amellyel egyszerűen megkeresheted és törölheted a sötét, életlen vagy más okból nemkívánatos tartalmakat. Ahol rendelkezésre áll a Google One szolgáltatás, további tárhely is vásárolható.

A változás csak az új feltöltött fotókra és videókra vonatkozik, így a június 1-je előtt feltöltött dolgok nem számítanak bele a 15GB-os kvótába.

Forrás: Google