Back to top

A Google felszólította az Apple-t, hogy ne nehezítsék a kommunikációt az Android-felhasználókkal

Publikálva: 2022, augusztus 18 - 13:40
Sokan kritizálták már az Apple-t azért, mert szándékosan nehezítik a csevegést az iPhone-felhasználók és az androidos userek között. Most a Google is felszólalt az almás vállalat gyakorlata ellen, egy egész kampányt indítottak a témában, amely során részletesen elmagyarázzák, hogy mi is a probléma.
A Google felszólította az Apple-t, hogy ne nehezítsék a kommunikációt az Android-felhasználókkal

Az USA-ban csak „green bubble”, vagyis „zöld buborék” a jelenség neve, ami onnan származik, hogy az iMessage alkalmazásban nem kék, hanem zöld színnel jelennek meg azok az üzenetek, amelyeket másfajta eszközről (főként Android telefonról) küldtek. Persze korántsem csak arról van szó, hogy más színnel különböztetik meg az androidos felhasználókat.

A probléma abból fakad, hogy az Apple nem hajlandó egy egységes csevegési szabványra áttérni, és az iMessage csak Apple készülékek között működik megfelelően. Ha valaki egy Android telefonról akar becsatlakozni a beszélgetésbe, akkor a kommunikáció SMS-en és MMS-en keresztül fog történni. Ezek ősrégi szabványok, és így rengeteg funkció nem lesz elérhető, ami minden fél számára rontja a felhasználói élményt, legyen az iPhone vagy Android tulaj.

Íme néhány probléma, amikre a Google felhívja a figyelmet:

  • Korlátozottan működnek a csoportos beszélgetések, ha egy androidos felhasználó is csatlakozik
  • Sokszor homályosak az elküldött fotók és videók (az MMS technológia miatt)
  • Nem lehet Wi-Fi-ről üzenetet küldeni, csak mobilhálózatról
  • Nincs lehetőség a titkosításra
  • Az Androidról küldött üzenetek zöld háttér előtt jelennek meg, ami nem elég kontrasztos, nehezebben olvasható
  • Nem működik a jelzés, ha valaki épp üzenetet ír
  • Nem működik a jelzés, ha valaki elolvasott egy üzentet

Ezek miatt az USA-ban nagyon gyakran ki is közösítik az androidos felhasználókat, ott ugyanis elég nagy az Apple részesedése.

A Google arra szeretné felhívni az iPhone-felhasználók figyelmét, hogy ne az Android telefonok tulajdonosait hibáztassák, amiért nem tudnak megfelelően kommunikálni velük. Szándékosan csinálta így az Apple, és ez nem csak azoknak rossz, akik Androidot használnak, hanem azoknak is, akik iPhone-t, hiszen jelentősen romlik számukra a felhasználói élmény.

A Google ezzel a kampánnyal azt szeretné elérni, hogy az Apple váltson át az iparágban már alapnak számító RCS (Rich Communication Services) szabványra, amivel az üzenetküldés zökkenőmentesen működhetne a különböző eszközök között. Ezzel rengeteg frusztrációtól szabadítanák meg a saját felhasználóikat is.

Mit gondolsz, fog változtatni az Apple?

Forrás: Google / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: android
Cookies