Back to top

Gondoljuk meg nyaralás előtt: Elég vastag a pénztárcánk?

Publikálva: 2022, július 6 - 17:04
A Szlovák Végrehajtói Kamara arra figyelmezteti a lakosságot, hogy gondolja meg, mennyit költ a nyári szabadságolásra, nehogy eladósítsa magát a kikapcsolódni vágyó polgár.
Gondoljuk meg nyaralás előtt: Elég vastag a pénztárcánk?

Egyben felhívták a figyelmet, hogy a túl magas anyagi elkötelezettség a jelenlegi gazdasági helyzetben, a magas infláció miatt akár végrehajtásba is kergetheti a polgárt.

Az elmúlt két évben, a koronavírus okozta helyzet miatt nagyon sokan odázták el nyári kirándulásukat, amely lemaradást az idén, az enyhülés bekövetkeztével kívánnak behozni. A kikapcsolódás vágyát azonban érdemes józan ésszel mérlegelni, és figyelembe venni az anyagi helyzetünket. A kirándulás elmúlik, az azzal járó kiadások, az esetleg a nyaralás miatt felvett kölcsön azonban a nyakunkon marad - írta a kamara szóvivője, Stanislava Kolesárová.

A lakosok figyelmébe ajánlja azt a tényt is, hogy a gazdasági nehézségek miatt hirtelen megváltozhat az egyén és a család anyagi helyzete. A magasabb törlesztési részletek, a megemelkedett háztartási kiadások, a drágább bevásárlás a mindennapokban mind ahhoz vezethetnek, hogy az esetleg a nyaralás miatt kölcsönt felvevő számára nem maradnak meg azok a tartalékok, amelyekkel korábban számolt.

A végrehajtói kamara ajánlása szerint újabb kölcsönök felvételét még felelősségteljesebben kell átgondolni, jelen helyzetben a nagyobb anyagi megtakarítás kialakítása fontosabb a költekezésnél.

teraz.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies