Back to top

Gólyatábor a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában

Publikálva: 2023, szeptember 4 - 11:00
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában immár hagyománya van a kapunyitás előtti gólyatábornak, ezúttal 2023. augusztus 30–31-én ismerkedtek egymással az elsősök.
Gólyatábor a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában

A szokásokhoz híven egy bemutatkozó beszélgetéssel vette kezdetét a programsorozat, majd  „neratos” pólót batikoltak a diákok, különböző tanulmányi szakokhoz, tantárgyakhoz köthető foglalkozásokkal telt az első nap java. Említhető ezek közül a játékos városnézés, amelynek keretében Dunaszerdahely fontosabb kulturális emlékeit, látványosságait járták körbe a diákok, tanárok vezetésével. Eközben az egyes helyszínekhez köthető kreatív feladatokat kellett teljesíteni: verset faragni a múzeumnál, fényképezkedni Vámbéry Árminnal…

Az első nap estéjén idősebb, ill. egykori diákjaink szórakoztatták a gólyákat. Molnár Máté, az iskola végzős diákja meghívott vendégével, Hetényi Gergővel adott elő operettslágereket. Majd a néhány hónapja érettségizett Csonka Alfréd zongorázta és énekelte a talpalávalót, szintén meghívott vendégével, Horváth Zsolttal. A kezdeti – érthető – megilletődöttség után remek hangulat kerekedett, de a filmvetítés és a karaoke-show is érdekes alternatívát kínált. 

A második nap ébresztő tornával vette kezdetét, s dél körül – ahogy az az elmúlt években is lenni szokott – a közösen készített tenyérnyomos gólyazászló elkészítésével zárult.

- ga -

 

Ezt már olvasta?

Cookies