Back to top

Góllal mutatkozott be az U20-as világbajnokságon Szolgai Máté

Publikálva: 2023, május 26 - 06:57
Közép-európai idő szerint szombat késő este megkezdődött az U20-as labdarúgó-világbajnokság Argentínában. A tornára hosszú idő után kijutott a szlovák korosztályos válogatott is, melynek keretében a DAC Akadémia két neveltje, Szolgai Máté és Csóka Bálint is helyet kapott, sőt, előbbi már két gólt is szerzett a vébén.
Góllal mutatkozott be az U20-as világbajnokságon Szolgai Máté

A tavalyi katari futballvébét megnyert Argentína ad otthon idén az U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, amelyre Szlovákia korosztályos nemzeti tizenegye is kivívta a részvételi jogot. A felnőtt futballal ismerkedő szlovák fiatalokkal együtt a DAC Akadémia két neveltje is repülőre szállt: Albert Rusnák szövetségi kapitány keretében Szolgai Máté és Csóka Bálint is helyet kapott, akik az idei szezont a második ligát 8. helyen záró Somorjánál töltötték.

Az U20-as vébé első mérkőzésén a két csallóközi játékos közül Szolgai Máté bekerült a szlovák csapat kezdőjébe, és a lehető legjobb módon hálálta meg a bizalmat, mivel a 25. percben betalált a Fidzsi-szigetek korosztályos válogatottjának hálójába. Szolgai a 80. percig volt a pályán, és hasznos tagja volt a csapatnak, amely végül kiütéses, 4:0-s sikerrel kezdte a világbajnokságot. Csóka Bálint ezen a mérkőzésen még nem játszott.

A torna második találkozójára szerdán került sor Ekvádor ellen. A mérkőzést – akárcsak az első meccset – San Juan városában játszotta a Rusnák-legénység, és Szolgai Máté ezúttal is a kezdőben szerepelt, sőt, a 29. percben megszerezte második vébé-gólját. Ecuador viszont később fordított, és 2-1-re diadalmaskodott. „Eddigi pályafutásom legnagyobb sikere az argentínai világeseményen való részvétel” – nyilatkozta még az elutazás előtt a fiatal labdarúgó, hozzátéve, egy álma már valóra vált azzal, hogy kijutott a vébére, s most abban bízik, hogy sikerül továbbjutni a csoportból is.

A dél-amerikai csapat ellen csereként már Csóka Bálint is bemutatkozott az U20-as világbajnokságon, így ő is játék közben tapasztalhatta meg a torna hangulatát. Az eddig egy győzelmet arató és egy vereséget elszenvedő szlovák válogatott pénteken folytathatja a pontgyűjtést az Amerikai Egyesült Államok ellen.

U20-as labdarúgó-világbajnokság, B-csoport:
1. mérkőzés: május 20. – Szlovákia–Fidzsi-szigetek 4:0
2. mérkőzés: május 23. – Ekvádor–Szlovákia 2:1
3. mérkőzés: május 26. – Szlovákia–USA

dac1907.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Máté Szolgai, DAC
Cookies