Back to top

Gól nélkül a rózsahegyiek ellen

Publikálva: 2024, április 21 - 09:02
Újabb döntetlent játszottunk a Rózsaheggyel, ezúttal azonban a már „megszokott” 1:1 helyett 0:0-val végződött a találkozó. A játék képe alapján egyértelműen megérdemeltük volna a győzelmet, de ma nem sikerült bevennünk az ellenfél kapuját.
Gól nélkül a rózsahegyiek ellen

A bajnoki címvédő Slovan otthonában elért döntetlen után a 6. fordulóval folytatódtak a Niké Liga felsőházi küzdelmei, amikor a tavasz „nagymenőjét”, a Rózsahegyet fogadta a MOL Aréna. A rájátszás második felét kezdtük meg ezzel a mérkőzéssel, amely az idény során a két csapat negyedik egymás elleni bajnoki összecsapása volt egyben. Xisco Muñoz a múlt hetivel megegyező kezdőt küldte a pályára, némi változtatással: az 5-3-2-es formáció helyett most a 4-2-3-1-es hadrenddel próbálkozott, csapatkapitányunkat, Andzouanát pedig feljebb tolta.

A MOL Arénában százötvenedszer adott jelt a kezdésre a játékvezető. Az első veszélyes helyzetre mindössze három percet kellett várni. Andzouana egy cselsorozat után visszaívelte a labdát Trusa fejére, de Frühwald végül lehúzta azt a levegőből. Percek teltek el, míg hasonló közelségbe kerültünk a kapuhoz, látszott, hogy jól felkészültek egymásból a csapatok. A 24. percben vezetett gyors támadás után Trusa kezdhette volna el a gólgyártást, de Koné átadását nem tudta kamatoztatni. 

A legtöbb beívelés és centerbe betett labda csapatkapitányunktól, Andzouanától érkezett, de a veterán Maslo által irányított védősor jól szűrte ezeket a próbálkozásokat. Ha pedig verve voltak a narancsmezes hátvédek, még mindig ott volt Frühwald, aki magabiztosan védte a kapuját eltaláló lövéseket. Például Mendez löketét a 30. percben. Popovićnak is akadt viszont munkája, a 33. percben Hladík beadása után Maslo igyekezett a kapuba kanalászni a labdát, de kapusunk a helyén volt. Ezt követően Brunetti fölé szálló fejese, illetve Selecký jobb kapufa mellett elsuhanó labdája hozta lázba a közönséget, de gól végül egyik oldalon sem esett az első félidőben. 

A szünetben egyik edző sem látta szükségét, hogy belenyúljon az összeállításba, de az biztos, hogy Xisco Muñoz fiai a kezdettől fogva támadóbb felfogásban futballoztak, mint az első játékrészben. Elsőként a DAC mezben századik tétmérkőzését játszó Dimun kemény bombája érdemelt tapsot a lelátóról, Frühwald csak ujjheggyel tudta szögletre tolni a labdát. Fokoztuk a támadásaink intenzitását, a tizenhatoson belül viszont kemény ellenállásba ütköztünk Masloék részéről. 

Próbálkoztunk fejjel, próbálkoztunk távolról és próbálkoztunk közelről is, de túl jó napot fogott ki a rózsahegyi védőosztag. A 75. percben Koné és Mendez helyére friss támadókat, Gouret és Redzicet is pályára küldte a spanyol tréner, hogy még egyértelműbbé tegye győzelmi szándékunkat. A liptói energiák kimerültek a védekezésben, Popović kapuja egy alkalommal sem forgott veszélyben. A „Harcoljatok!” és a „Mindent bele!” is felharsant a B-középből a hajrá perceiben, de sajnos a labda nem találta az utat a kapuba. Egy ötös környékén kialakult kavarodás után egy büntetőgyanús helyzet zárta a mérkőzést, ezért kénytelenek vagyunk megelégedni a pontosztozkodással.

Talán a letapasztaltabb szakértők sem mondták volna a szezon elején, hogy a két csapat közti négy bajnoki mérkőzés mindegyike döntetlennel zárul majd, végül mégis is történt. Mivel a Zsolna is nyert, most mi vagyunk a negyedikek, de jövő vasárnap újra gyarapíthatjuk a pontjaink számát, mégpedig legfőbb riválisunk, a bajnoki címet már a múlt héten megvédő Slovan ellen. Töltsük meg a MOL Arénát, és küzdjünk meg együtt a dobogóért!

Edzői értékelés: 

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Az első félidőben elmaradt a teljesítményünk a várttól. Nem azt játszottuk, amit elterveztünk. Kiegyenlített volt a játékrész, de a második már teljes mértékben rólunk szólt. Intenzitás, agresszivitás és magas letámadás nélkül nem lehetünk jók 45 percen keresztül, de a második félidőben nagyszerű volt a játékosok reakciója, amivel nagyon elégedett vagyok. Remek második félidőt produkáltunk. Amit viszont nem értek, hogy ezeken a fontos mérkőzéseken és a bajnokságnak ebben a fontos szakaszában miért nem lehet minden mérkőzésen ott a VAR. Ha ma lett volna videóbíró, néhány szituációban más döntés születhetett volna. Az egész szezonban hasonló feltételek mellett kellene játszanunk, mint a többiek. Nincs más dolgunk, mint tovább dolgozni a kitűzött cél érdekében. Hisszük, hogy sikerülni fog.”

Ondřej Smetana (Rózsahegy): „Két különböző félidőből álló mérkőzést láthattunk. Az elsőben jól támadtunk, és próbáltunk érvényesülni a támadóharmadban, ha eljutottunk a tizenhatosig, de ott nem fejeztük be a helyzeteket. Többször is lőhettünk volna, de lelassultunk. Többet is kihozhattunk volna ebből a félidőből, hiszen jól helyezkedtünk, és jól kombináltunk egy erős ellenféllel szemben. A hazaiak ki akartak minket csalogatni, de az ellentámadásaikat kontrolláltuk. A második játékrészben az ellenfél nagyobb nyomás alá helyezett minket. Formációt váltott, és a jobb oldalon törte meg a játékunkat Andzouana révén. Kár, hogy nem voltunk aktívabbak, és nem tudtunk kijönni a nyomásból. Ezen még dolgoznunk kell.”

DAC 1904 - MFK RUŽOMBEROK 0:0 
Niké Liga, felsőházi rájátszás, 6. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 4. 20., 18:00
Játékvezetők: Smolák - Roszbeck, Vitko
Nézőszám: 4651
Sárga lap: 19. Dimun, ill. 31. Hladík, 77. Mojžiš
DAC 1904: Popović - Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (75. Redzic) - Herc (67. Ramadan), Dimun - Trusa, Vitális (87. Dolček), Andzouana (K) - Koné (75. Goure)
Rózsahegy: Frühwald - Malý, Maslo, Mojžiš - Luterán (K), Lavrinčík, Múdry, Selecký - Hladík (87. Janckuliak), Chrien (70. Boďa), Tučný (60. Domonkos)


A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 61% : 39%
Lövések: kapura: 8:2, mellé: 7:2
Szabadrúgás: 15:12
Szöglet: 10:3
Les: 4:0

Forrás: dac1904.sk


Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies