Back to top

A gazdaságfejlesztés lehetőségeiről Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2017, október 10 - 19:42
Dunaszerdahelyen is bemutatásra került azon pályázat, amely a felvidéki kis- és közepes vállalkozások fejlődését célozza.
A gazdaságfejlesztés lehetőségeiről Dunaszerdahelyen

A Párbeszéd a gazdaságfejlesztésről címmel a gazdaságélénkítő programról tartott rendezvényen előbb Iván Tamás, a Baross Gábor Alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd Hájos Zoltán, városunk polgármestere megnyitójában hangsúlyozta, milyen fontos szerepe van a felvidéki magyarság megmaradásában a kultúra és az oktatás mellett a gazdasági fejlettségnek is, amelyet most közel öt milliárd forintos pályázati forrással támogat a magyar állam.

A folytatásban megkérte Menyhárt Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét, részletezze a program célját. A pártelnök kiemelte, nem politikai kezdeményezésről van szó, hanem egy olyan lehetőségről, amely a felvidéki közösség számára nyújt lehetőséget, hogy megerősödjön, s arra kérte a jelenlévőket, használják ki a pályázati forrásokat, mert annak nagysága is mutatja, nagy esély van a források elnyerésére, de aki nem pályázik, az nyerni sem tud. Menyhárt egyúttal hangsúlyozta, hogy örül a Baross Gábor Terv frissítésének, s annak, hogy 23 állomáson tudták bemutatni az arra épülő gazdaságfejlesztési programot, mert egyúttal az is bizonyosodott, a közösségben olyan fiatal emberek dolgoznak, akik miatt nem kell félni a jövőtől.

Ezt követően Iván Tamás a Baross Gábor Tervbe nyújtott rövid betekintést a résztvevőknek, a Dunaszerdahelyi járásra fókuszálva, majd a pályázatot érintő részleteket mutatta be. A pályázati felhívások egyébként megtalálhatók a www.baross-palyazatok.eu címen a „Pályázatok” menüpont alatt. Pályázni csak az a szervezet tud, amely a regisztrációs linken elvégzi a regisztrációs folyamatot, majd az ott kapott felhasználói adatokkal belép a pályázati felületre. A pályázatokat papíralapon is be kell nyújtani a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. valamely területi irodájában 2017. október 20-ig.

A pályázati felhívás két részterületre bontható, a mezőgazdaság, illetve a kis- és középvállalkozók támogatására. Mindkét területre a pályázati keretösszeg összesen 2,425 milliárd forint. A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat. A maximum 70%-os vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet egy összegben folyósít a Széchenyi Programiroda, minimum 30%-os önrészt kell biztosítani. A nagyobb önrész viszont a pályázat elbírálásánál további pontokat ér.

A prezentáció végén pedig a résztvevői kérdésekre is válaszolt az alapítvány vezetője.

Ezt már olvasta?

Cookies