Jelenlegi hely

Gasztrosuli indult Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 14 - 10:29 | Színes
Pénteken nyitott nap keretén belül ismerkedhettek meg a Gasztrosuli elnevezésű új kezdeményezéssel a dunaszerdahelyiek.
Gasztrosuli indult Dunaszerdahelyen

Az Európa Rest & Barban ételekkel és frissítővel várták az érdeklődőket, akik megtudhatták mit is takar a Gasztrosuli kezdeményezés. Kovács Tibor tulajdonos a megnyitójában hangsúlyozta, évek óra szerveznek különböző képzéseket az Europe Centerben, s a mellette működő éttermet is szerették volna kihasználni oktatási célra.

Végül úgy döntöttek, hogy helyi szakemberekek és gasztrobloggerek fogják majd megosztani tapasztalataikat az érdeklődőkkel, akik egy-egy képzés alkalmával közösen készítik majd el az ételeket. "A Gasztrosuliban lehetőséged van tanulni séftől, szakácstól, lelkes háziasszonytól, borásztól, bárostól" - tudtuk meg, ahogy azt is, hogy a tanfolyam közösségépítő erejét is fontosnak tartják.

"Üljünk együtt asztalhoz, és közösen fogyasszuk el, amit készítettünk! Ha maradt valami az elkészített finomságokból, csomagold el és vidd haza! Kóstoltasd meg a családdal. Megkapsz mindent: minden alapanyagot, amire szükséged van a tanfolyam alatt, ételdobozt táskával, kötényt a Gasztrosuli logójával, jegyzetfüzetet, írószert" - közölték a szervezők.

Már a pénteki nyitott napon is finomabbnál finomabb falatokat kóstolhattak az érdeklődők, s elbeszélgethettek azok készítőivel és a leendő oktatókkal - köztük volt Szabó B.Csilla, Dömény Ivett, Mészáros Andrea, Macsali Lali és Weisz Tibor is. Utóbbi, vagyis a fiatal séf pedig meglepétésajándékban is részesült, majd a  érdeklődők figyelő szemei előtt elkészített az étterem konyhájában egy különleges kung-fu rizottót is, amelyet természetesen meg is lehetett kóstolni.