Back to top

Gasztronómiai siker a második Szabadtéri Főzőversenyen

Publikálva: 2018, május 7 - 14:46
Nagy sikerrel szerepeltek a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola szakács diákjai a párkányi Magán Szakközépiskola által szervezett II. Szabadtéri Főzőversenyen.
Gasztronómiai siker a második Szabadtéri Főzőversenyen

A Párkányi Mokos Kupa nevet viselő verseny célja a felvidéki gasztronómia felvirágoztatása és a fiatal szakácsok szakma iránti szeretetének megalapozása volt. A verseny napja május 3-ára esett. Iskolánkat 15 diák képviselte 5 csapatot alkotva, három szaktanár kíséretével.

Minden csapatnak bográcsban főtt levest, csirkéből készült főételt és desszertet kellett készíteni a gasztronómiai hagyományoknak megfelelően. A főzőhelyeket a csapatok tájegységre jellemzően díszítették. Az értékelés során diákjaink bemutatták a Csallóközt, hagyományainkat, az ételsor után pedig vidékünkről származó bort ajánlottak.

A Tájjelleg bemutatása kategóriában a zsűri különdíjjal értékelte a Csallóköz Csillagai csapatot. A Legjobb desszert kategóriában 1. helyezést ért el a Tündérkert Konyhája csapat, a 3. helyen iskolánk másik formációja, a Nerat Boys végzett. A Legjobb leves kategóriában a 3. helyezést szintén a Csallóköz Csillagai nyerték.

A diákok fáradtan, de vidám hangulatban tértek haza, hiszen a versenyről senki nem jött el üres kézzel.

Hobot Hajnalka, Mester Veronika és Vími Mónika szaktanárok.

Ezt már olvasta?