Back to top

Gaál Attila számára megtiszteltetés szülővárosa elismerése

Publikálva: 2017, február 24 - 13:30
A sportolunk.sk portál készített beszélgetést Gaál Attilával, a dunaszerdahelyi birkózás sikeredzőjével, aki az elmúlt év végétől a szlovák szabadfogású kadét válogatott edzője is lett.

A szakembert, aki Dunaszerdahelyen és a válogatottnál is tevékenykedik elmondta, mi a különbség a két feladat között: "A dunaszerdahelyi klub birkózóit már hosszú évek óta edzem. A gyakorlatok reggel a Sportgimnáziumban kezdődnek, délután pedig a Kodály Zoltán alapiskola tornatermében folytatódnak. Mivel már egészen kicsi kortól eddzük a gyerekeket, így bőven volt időnk megszokni egymás stílusát, társaságát. Ezáltal az edzések otthonosabb, családiasabb hangulatot biztosítanak. A hosszú együttműködésnek köszönhetően ismerem a gyerekek minden erősségét, de a gyengébb oldalukat is. Fontosnak tartom a kommunikációt a szülőkkel, hiszen az ő támogatásuk is szükséges ahhoz, hogy a klub birkózói sikereket érjenek el. Az edzéstervet a kollégákkal állítjuk össze attól függően, hogy milyen versenyre készülünk.

Ezzel ellentétben a kadétoknál konkrétabb a felkészülés, az edzések az edzőterv szerint zajlanak. A válogatottaktól szinte nélkülözhetetlen a profibb hozzáállás, a fiúknak pontosan kell tudniuk, mik a céljaik, milyen eredményeket szeretnének elérni. Ebben kell nekem segítenem, fel kell őket készítenem testileg és szellemileg is a kihívásokra, támogatnom és motiválnom kell őket, hogy a kitűzött céljukat el is érjék. Függetlenül attól, hogy a kadétok az ország különböző pontjáról érkeznek az edzőtáborba, az összhang nagyon jó, a közös munka zökkenőmentes. Próbáljuk megteremteni a professzionális kapcsolatot, létrehozni egy olyan légkört, ahol a fiúk jól érzik magukat és motiváltak az edzésre."

A tavalyi év végén Dunaszerdahely városa az év edzőjének választotta. A tréner nagy örült az elismerésnek: "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szülővárosom elismerte a munkámat, és az Év edzőjének választott. Eddig is teljes erővel azon dolgoztam, hogy birkózóink szép eredményeket érjenek el és öregbítsék a város hírnevét. A díjat valójában a gyerekek és a klub sikereinek köszönhetem, mert nélkülük én sem érdemeltem volna ki az elismerést."

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: birkózás
Cookies