Back to top

Gaál András és ifj. Szerencsés László országos bajnokok!

Publikálva: 2016, október 16 - 07:03
Szombaton Gaál Attila és Hakszer Tibor edzők vezetésével 12 dunaszerdahelyi birkózó indult csatába a bajnoki címekért Somorján, ahol 19 klub 125 versenyzője nevezett be.
Gaál András és ifj. Szerencsés László országos bajnokok!
A 48kg-os súlycsoportban Gaál András nyújtott remek teljesítményt. Az első meccsén privigyei ellenfelén két vállas győzelmet aratott, majd klubtársával Darvas Patrikkal küzdött meg a döntőbe jutásért, amit  András végül nagy csatában  6:4-re nyert. A döntőben madari ellenfelén 7:1 arányú pontozásos győzelmet aratott és szerezte meg élete második bajnoki címét. 
 
57 kg-ban ifj. Szerencsés László ólublói és báni ellenfeleit fektette két vállra, majd a döntőben kassai ellenfelének sem adott sok esélyt, még az első félidőben két vállra fektette és ezzel élete első bajnoki címét szerezte meg. A 44 kg-os súlycsoportban Bazsó Marek szerzett értékes ezüstöt, aki komoly sérüléséből való felépülését követően jutott el a döntőig. 
 
A csapatversenyben a Dunaszerdahelyi birkózó klub végzett az első helyen és így a tavalyi évhez hasonlóan megismételte azt a bravúrt, hogy mindkét fogásnemben csapatbajnoki címet sikerült szereznie.
 
Eredmények:
 
35 kg Kovács Ferenc Dániel 3.hely
37 kg Csepi Bendegúz 3.hely
44 kg Bazsó Marek 2.hely, Szakács Domink 5.hely
48 kg Gaál András 1.hely, Darvas Patrik 3.hely
52 kg Varga Balázs 6.hely
57 kg Szerencsés László 1.hely
62 kg Szerncsés Gergő 2.hely, Bertók Nicolas 3.hely 
85 kg Botló Dominik  2.hely
 
Csapatverseny: 1. Birkózó klub Dunaszerdahely 49 pont,  2. Baník Prievidza 48 pont, 3. Vásárúti birkózó klub 21 pont

Ezt már olvasta?

Cookies