Back to top

Futással Zsoltért!

Publikálva: 2017, szeptember 12 - 11:00
Október 8-án idén is megrendezik a MAX RUN elnevezésű jótékonysági futást, amelynek bevételét a tizenhat éves bakai Varga Zsoltnak és családjának kívánják felajánlani.

„A fiú betegsége miatt immáron hetedik éve tólószékhez van kötve, mivel izomsorvadással küzd, s ez a kegyetlen betegség korábbi jelek nélkül a gyermeket 8-10 éves kora körüli támadja meg. Sajnos a mozgásban mi nem tudunk segíteni neki, de mindennapjainak könnyebbé tételét igyekszünk támogatni a MAX RUN futóverseny második évadával” – tudjuk meg Ferenci Ildikót, a MAX bevásárlóközpont dunaszerdahelyi marketing menedzserétől. A tavalyi sikeren felbuzdulva igyekeznek tehát ismét egy beteg gyermek életkörülményeit javítani a kezdeményezéssel, amelyből befolyó összeget egy speciális ágy megvételére kívánnak majd fordítani, hogy a fiú ágyban töltött napjai a lehető legkényelmesebbek legyenek. Ezen kívül egy speciális felszerelésű autó megvásárlásának tervéhez is szeretnének hozzájárulni a szervezők, hogy Zsoltival édesanyja ki tudjon menni a természetbe is.

Az október 8-án sorra kerülő futáson a legkisebbekre 250 méteres táv vár, míg a többiek három további táv közül választhatnak (2,5, 5 és 10 km). A regisztráció 9 órakor kezdődik, a gyermektávon az indulás 9.30-kor lesz, míg a felnőttek 10 órakor indulnak majd. A nevezési díj 5 euró, amellyel Zsolt gyógyulását lehet segíteni, de a futásra nem vállalkozók is támogathatják a jótékonysági kezdeményezést, amelynek teljes bevételét a fiú családja kapja majd meg.

Az induló gyerekeknek színes programokat szerveznek, s minden célba érkezőt frissítő várja majd, ahogy kedvezményes kuponok is a MAX RUN partnereitől. A versenyt követően kerül átadásra a bevétel Zsoltinak és családjának, s a tombola sorsolását is majd ekkor tartják.

 

Ezt már olvasta?

Cookies