Back to top

Friss infók a Google új rendszeréről, az Android leváltására szánt Fuchsia OS-ről

Publikálva: 2021, április 1 - 12:36
2017-ben lehetett először hallani arról, hogy a Google egy olyan operációs rendszeren dolgozik, amely később majd felválthatja az Androidot. Nem sokat lehet tudni a szoftveres környezetről, azon kívül, hogy egyúttal a Chrome OS leváltására is fejlesztik. A 9to5Google értesülései szerint a keresőóriás most már készen áll arra, hogy hozzáférést biztosítson a fejlesztőknek a nyílt forráskódú új operációs rendszerhez, annak béta verzióján keresztül.
Friss infók a Google új rendszeréről, az Android leváltására szánt Fuchsia OS-ről

A Google tervei szerint a Fuchsia egy olyan szoftveres környezet lenne, amely képes többféle eszközön is futni. Amennyiben a korábbi értesülések nem tévesek, a rendszert megtalálhatjuk a későbbiekben telefonokon, számítógépeken, intelligens hangszórókon és egy csomó mindent máson. Mivel a Fuchsia OS képes lehet natívan futtatni az Android alkalmazásokat, a fejlesztőknek szinte semmibe nem kerülne az új rendszerre való áttérés, a szakembereknek nem okozna gondot az applikációk átköltöztetése annak ellenére sem, hogy a Fuchsia már nem Linux alapokon nyugszik.

A január végén a projektben talált kód arra utal, hogy a Fuchsia OS béta verziója hamarosan meg fog érkezni. A különböző kiadások megnevezése mellett arra is találunk utalásokat, hogy egy későbbi verzióban milyen változtatások és javításokat szerepelhetnek. Ezek a különböző kiadások azt jelezhetik, hogy a Google miután átadta a rendszer béta verzióját, azt a fejlesztők egy „Fuchsia Emulator” nevű alkalmazáson keresztül tudják majd szemügyre venni és kipróbálni.

2017-ben még a Fuchsia OS mellé szánt Armadillo UI felületről is beszéltek a különböző médiumok. Habár az interfész mutatós volt, azt végül egy jóval szerényebbre cserélte a Google, hogy a fejlesztők könnyebben előkészíthessék applikációikat az új rendszerre.

Valószínűleg azért tettek így, mert a Fuchsiával egyelőre nagyon ráérnek, vélhetően egy jó darabig még nem fogunk vele találkozni mi egyszerű felhasználók. Ezek a hírek inkább csak arra szolgálnak, hogy emlékeztessenek bennünket, hogy a Google-nek vannak tervei az Androidon túlmenően is, és szándékukban áll egy egységes rendszer kiépítése, ami egyesíti a Chrome OS és az Android ökoszisztémát, amelyek között amúgy már most is létezik átjárási lehetőség.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: android, google
Cookies