Back to top

Fotósuli: Az akkumulátor

Publikálva: 2016, október 19 - 07:35
Nincs rosszabb, mint amikor lemerül a fényképezőgép, és nincs tartalék akkunk. Lemaradni életünk talán legnagyobb képéről, kár lenne egy ilyen hiba miatt. Hogy ez ne történjen meg, összeírtunk egy pár tanácsot az akkumulátorokkal kapcsolatban.

Időben töltsd fel az akkumulátort! Legyen nálad tartalék is!

Ne felejtsd el még a fotózást megelőző nap feltölteni az akkumulátorokat a fényképezőgépekhez, és ne felejtsd el a vakuk akkumulátorát se! Ne a fontos esemény kellős közepén hagyjanak cserben.Ha hosszabb ideje nem használtad az akkukat, érdemes újratölteni, mert a legtöbb használat nélkül is lemerül, veszít a töltöttségéből. Végszükség esetén használhatsz ceruzaelemet is, ha helyettesíthető vele, de ezek sokkal hamarabb lemerülnek, mint az akkuk.És ha már ceruzaelem, akkor csak alkáli. A márkája annyira nem számít (azért legyen ismert), de csak tartós elem legyen.

Ha Li-ion akkuval működik a fényképezőgép, legyen nálad tartalék! Ezek nem helyettesíthetőek semmivel, csak egy másik feltöltött akkuval.

Nem csak a 'mAh' számít! Ma már készítenek olyan akkukat, amelyek előre fel vannak töltve, és a töltöttségükből 6 hónap alatt mindössze 15%-ot veszítenek (pl: GP ReCyko). Ez a tökéletes megoldás azoknak akik csak ritkábban használják a fényképezőgépüket. A kapacitásuk névlegesen kisebb, mint a hagyományos akkumulátoroké, de saját tapasztalatom alapján minimum kétszer-háromszor hoszabb ideig bírják, használat közben és használaton kívül is.

És amit sose felejts el: ha hosszabb útra indulsz, ne hagyd otthon az akkumulátorok töltőjét!

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit, vagy csatlakozz facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen friss hírről, eseményről!

Jó fényeket mindenkinek!

Fotósuli rovatunk partnere:

www.fotoSULI.sk  | tanulj meg fotózni egyszerűen, érthetően

Ezt már olvasta?

Címkék: fotósuli
Cookies