Back to top

Fotópályázat fiatalok részére

Publikálva: 2022, augusztus 2 - 08:39
Dunaszerdahely város alpolgármesterei, A. Szabó László és Karaffa Attila fotópályázatot hirdetnek az alap- és középiskolás tanulók számára.
Fotópályázat fiatalok részére

A pályázat célja, hogy Dunaszerdahely fiataljai fedezzék fel a város szépségeit, emlékhelyeit, örökítsék meg mindennapjainak pillanatait, a saját szemszögükből értelmezzék azt, illetve egyedi módon dokumentálják városunk folyamatos fejlődését, arculatának változásait.

A kategóriák a következők:

  1. Az alapiskolák felső tagozatos tanulói.
  2. A középiskolás tanulók.

A tanulók mindkét kategóriában három téma közül választhatnak:

1) Iskola és tanulók, közösségek,

2) Természeti szépségek,

3) Az én városom, Dunaszerdahely (utcák, terek, épületek, műemlékek, emlékhelyek, közösségi terek stb.)

Témapontonként max. 3 pályamunkát várunk, egy-egy pályázó akár mindhárom témapontban készíthet pályaművet. Műfaji korlátozások nincsenek!

A pályázat célja, hogy a fiatalok önálló gondolatokat, megjelenítési és közlési formákat alakítsanak ki önmagukban a fotózás segítségével.

A fényképek online küldhetők be, lehetőség szerint minél jobb felbontásban és méretben (egy fotó max. 10 MB lehet). Ha valaki több kategóriában pályázik, akkor annyiszor kell kitöltenie az online kérdőívet.

A zsűri a válogatásnál csak olyan pályamunkákat vesz figyelembe, amelyek a város életét, épületeit, környezetét örökítik meg, illetve egyértelműen és beazonosíthatóan Dunaszerdahelyhez kötődnek.

A pályázatra beküldött alkotásokat szakmai zsűri bírálja el.  Fődíj egy fényképezőgép.

A pályázat kiírója a pályaműveket díjmentesen felhasználhatja a pályaművekből rendezendő kiállítássorozat, a pályázathoz kötődő kiadvány, esetleges későbbi pályázat népszerűsítésére a mű szerzője és a mű címe egyidejű feltüntetése mellett, a mű integritásának sérelme nélkül. A kiíró díjazásmentesen jogosult a művek bemutatására a kiállítás keretében, továbbá használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, tv műsor, reklám stb. keretében.

Nyeremények:

A nyertesek kategóriánként díjazásban részesülnek. A zsűri internetes szavazást is indít majd a kiválasztott pályaművekből a közösségi hálón. A legjobb képek kiállításra kerülnek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A pályázat nyerteseinek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre 2022 őszén kerül sor.

A pályázat részvételi feltételei:

A pályázóknak legkésőbb 2022. szeptember 1-ig kell feltölteniük a felvételeiket (itt a fotóknál ki kell tölteniük a pályázati űrlapot is). A határidő után beküldött képeket nem áll módunkban elfogadni.

Médiapartner: dunaszerdahelyi.sk

Ezt már olvasta?

Cookies