Back to top

Fontos információk a választási igazolványról

Publikálva: 2016, január 30 - 06:59
Szlovákiában 2016. március 5-én tartják a parlamenti választásokat. Az egynapos választásokon a szavazóhelyiségek 7 órától 22 óráig tartanak nyitva.

A választópolgár a Szlovák Köztársaság területén abban a választókörzetben szavazhat, ahol szerepel a választói névjegyzékben, vagy választói igazolvánnyal bármilyen más választókörzetben.

Aki nem tud szavazni az állandó lakhelyén abban a választókörzetben, ahol a választói névjegyzékben szerepel, választói igazolvány kiadását kérvényezheti az állandó lakhelyén, Dunaszerdahely esetében a Városi Hivatal központi ügyfélfogadó irodájában. A választó kérelem alapján kap választói igazolványt, ami alapján bejegyzik őt bármely település bármelyik választókörzetben.

Hogyan kell intézni a választói igazolványt?  A választói igazolvány kérhető személyesen, legkésőbb a választások előtti utolsó munkanapon, 2016. 3. 4-én a község ügyfélfogadási idejében. Az igazolványt megvárásra kiadják. Levélben is kérhető, de a kérvénynek legkésőbb 15 munkanappal a választások előtt meg kell érkeznie, tehát legkésőbb 2016.02.15-ig. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár keresztnevét és vezetéknevét, személyi számát és állandó lakhelye címét, vagy azt a levelezési címet, amelyre kéri a szavazói igazolvány kézbesítését. A választói igazolvány elektronikus levélben (e-mailben) is kérhető, 15 munkanappal a választások előtt, tehát legkésőbb 2016. 2.15-ig. Minden város vagy község honlapján nyilvánosságra kell hozni a kérvényeket fogadó elektronikus levelezési címet.

A dunaszerdahelyi állandó lakhelyű választók az emailben feladott kérelmeket az alábbi elérhetőségekre küldhetik:

veghova [at] dunstreda.eu, vagy miklosova [at] dunstreda.eu.

A választásokkal kapcsolatos egyéb információk:

Végh Éva - 0918 607 317, vagy  Miklós Ágnes - 0918 607 318.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsába történő választásokról további információk a belügyminisztérium weboldalán: www.minv.sk/?volby-nrsr

Forrás: www.dunstreda.sk - (BÉ)

Ezt már olvasta?

Cookies