Back to top

Fontos információk a hulladékgyűjtés kapcsán

Publikálva: 2019, március 25 - 13:45
A városi hivatal tájékoztatja a lakosokat és a természetes személyeket, hogy március végén befejeződik a kukák levonózása, regisztrálása. Április hónapban kérik, hogy jelentkezzenek azok a szemelyek, akik egy kukára sem kaptak levonot, vagy szeretnének bérletes kukát igényelni.
Fontos információk a hulladékgyűjtés kapcsán

A cégek és vállalkozók kukáit is folyamatosan levonózzák. Ez még eltart áprilisi hónapban is, kérnék, hogy jelentkezzenek a műszaki osztályon és kérjék a levonójukat. Májustól már csak a levonóval rendelkező kukákat fogják elszállitani, ezek ugyanis azok, amelyekre megtörténik az illetékbefizetés.

Pótzsákot a városi hivatalban a pénztárnál lehet megfizetni és a műszaki osztályon átvenni. Ezek darabja 3 euró, 120 literesek, jelöltek és egyszeri háztartási hulladék elszállitására szolgálnak. A bérletes kukákat a műszaki osztályon lehet intézni, ezek egy éves bérleti díja 85 euró, természetesen idén ennek alikvót részét kell befizetniük az igénylőknek.

Március 18-tól a cégektől és a magánszemélyektől már nem történik pótszemét elszállítás. Csak az arra szolgáló, városházán igényelt zsákokban levő hulladékot szállítják el. Április 1-től kezdődik a zöld hulladék begyűjtése, folytatódik a műanyag hulladékok háztáji gyűjtése, illetve a Municipal városi közterületfenntartó telephelye bővített nyitva tartással áll a polgárok rendelkezésére a bútorok, elektronikai hulladék és építkezési törmelék leadására.

Ezt már olvasta?

Nap is, eső is

Nap is, eső is

Tipikusnak mondható - bár még mindig viszonylag meleg -...