Back to top

Folytatódik a középiskolások gazdasági képzése

Publikálva: 2016, május 20 - 08:53
Csütörtökön a Vermes-villa adott otthont Az óra folytatódik című konferenciának, amelyet a középiskolás diákoknak és tanároknak szervezett a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának Gazdasági bizottsága.

A népes közönség a tudatos gazdasági gondolkodás és pályatervezés témájáról hallhatott előadásokat. Elsőként Dr. Antalík Imre, a Selye János Egyetem tanára a szlovákiai magyar kisebbség gazdasági kultúra-fejlesztésének célzatával, fiatalok részére, pénzügyi ismeretek fejlesztésének témakörében készült információs kiadványt mutatta be, melynek címe Pénz, pénz, pénz.

Rajkovics Péter, a rendezvény ötletgazdája és a bizottság vezetője a két éve útjára indított Egy óra a gazdaságról projektet mutatta be, egyúttal tájékoztató előadást is tartott a résztvevőknek, akik között középiskolás diákok és tanárok egyaránt helyet foglaltak. Majd szó esett arról, mit kínál a sorozat második évadja, amely során videós és szöveges tartalmakkal egyaránt megszóllítják az érdeklődőket és egy kötet is segíti az pénzügyek közti tájékozódásukat.

A szünetet követően a Szűcs István-Urbán Péter Ha van cél, vezet oda út is című előadása következett, amely során interaktív módon a pályaválasztást kívánták könnyebbé és átláhtaóbbá tenni a szakemberek a fiataloknak. Tóth Tibor a magyariskola.sk portált mutatta be, amely remek lehetőséget kínál az oktatási információszerzés terén és a kisikolák megmaradásában is fontos szerepet játszik. A rendezvény utolsó előadását Bödők Károly, a  Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. dunaszerdahelyi irodájának vezetője tartotta, aki a fiatalok vállalkozásindításáról beszélt. Egyúttal arra is kitért, milyen viszontagságok vezetnek a vállalkozói sikerhez és kiemelte, soha sem szabad feladni a próbálkozást.

A rendezvény folytatásaként a pénzügyi intelligencia témakörét érintő előadások sora folytatódik, legközelebb Galántán és Dunaszerdahelyen. Azok, akik hasonló, egy tanórás előadásra tartanának igényt, azok a www.facebook.com/egyoraagazdasagrol vagy a rajkovics [at] gmail.com-on érdeklődhetnek.

A rendezvényt és a sorozat léterjöttét a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány támogatta.

Ezt már olvasta?

Cookies