Back to top

A Föld Napja alkalmából szerveznek hétfőn programokat

Publikálva: 2024, április 21 - 10:06
A Föld Napja alkalmából számos programot tervez az önkormányzat április 22-én. Reggel a Vámbéry Ármin Alapiskolában tart előadást a városi hivatal munkatása a szelektív hulladékgazdálkodásról, annak gyűjtéséről és fontosságáról. Lesz még hagyományosan virágültetés a templom téren a Komenský utcai ovisokkal, majd délután pihenőzónát alakítanak ki a Duna utcán, illteve 16 órától közösségi szemétgyűjtésre hívják a fiatalokat, az önkénteseket és mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni városunk tisztábbá tételébe a Jesensky utcai játszótérre és az állomási parkba. Az események partnere a Municipal városi közterületfenntartó-vállalat, akik biztosítják a kellékeket és a szemételhordást.
A Föld Napja alkalmából szerveznek hétfőn programokat

„A Föld Napja programjai után sem állunk meg, hiszen elindul a feltérképezett utcákban, tereken a faültetés, a virágok kiültetése, a körforgalmak beültetése, csinosítása.

Az Ültess fát a jövőnek elnevezésű kezdeményezésünk óta több száz fa, több ezer cserje, virág került kiültetésre a városban, amelyek hol látványosak, hol pedig bár megbújnak a lakótelep között, mégis fontos célt szolgálnak.

Tervben van a játszóterek közvetlen környezetében is lehetőség szerint minél több facsemete kiültetése. Bízom benne, hogy közös erővel, ha sokszor csak cseppek is vagyunk a tengerben, szebbé tehetjük ezáltal is városunkat. Ezért is fontos, hogy jó példával járjunk elöl minden szinten, és a fiataloknak, de a felnőtteknek is felhívjuk a figyelmét a tisztaságra, a környezetünk védelmére és szépítésére. Mindenkit szeretettel várunk a programjainkon! A szemétszedés után apró meglepetéssel is készülünk” – fogalmazott Karaffa Attila alpolgármester.

Emellett a felhívják a figyelmet arra az önkéntes tavaszi nagytakarításra, amelyet a Föld napja alkalmából már a tizenharmadik alkalommal szerveznek a Pro Regio Danubia polgári társulással a csallóközi régióban, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásban.

„A »Tisztítsuk meg Csallóközt« akció keretein belül szervezetünk anyagilag, logisztikailag és marketinges tevékenységgel támogatja a tavaszi nagytakarításokat szervező településeket. 

16 rendezvényt segítettünk és további 50-60 rendezvényre számítunk május végéig és örülünk, hogy a dunaszerdahelyi városi hivatallal is együtt tudunk működni.

A benevezett szerveződések közt értékes díjakat fogunk kisorsolni a támogatóinktól” fogalmazott Nagy Teo, hozzátéve, hogy a „Tisztítsuk meg Csallóközt” akcióban bármely csallóközi szervezet, cég, iskola, önkormányzat vagy non-profit szervezet részt vehet a regisztrációs űrlap segítségével vagy a proregiodanubia [at] gmail.com e-mail-címen való jelentkezéssel. 

Kesztyűket és zsákokat, illetve a hulladék elszállítását biztosítják, jelentkezni pedig május 15-ig lehetséges – magukat a rendezvényeket pedig június 15-el zárják.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies