Back to top

Fodor Mária az Év pedagógusa díj közönségdíjasa

Publikálva: 2018, május 2 - 07:31
Az Év pedagógusa díja mellett a városi önkormányzat kulturális és sport bizottsága kezdeményezte, hogy a nagyközönség, jelenlegi diákok, volt tanítványok, szülők is szavazhassanak arról, hogy ki a legnépszerűbb pedagógus. A legutolsó fordulóba öt pedagógus került: Vörös Rozália, Fodor Mária, Nagy Andrea, Borbély Diána és Kálmán Miklós. Közülük a legtöbb szavazatot Fodor Mária, a Kodály Zoltán alapiskola pedagógusa kapta, így 2018-ban ő lett az Év pedagógusa díj közönségdíjasa.
Fodor Mária az Év pedagógusa díj közönségdíjasa

Fodor Mária egyetemi tanulmányait a nyitrai tanárképző Főiskola magyar nyelv és irodalom-képzőművészeti nevelés szakán végezte.

Hosszú ideje a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában tanít.

2007-ben Debrecenben tehetségfejlesztő szakpedagógus oklevelet szerzett. 2008-ban minősítő vizsgát tett képzőművészetből. Az elért eredmények alapján az ő közbenjárásával sikerült regisztrálni a Kodály Zoltán Alapiskola Tehetségpontját, amely a legmagasabb minősítést, az „Akkreditált Kiváló Tehetségpont“ címet kapta meg.

Számos országos verseny szervezője, mint például a Szabó Gyula Rajz- és Művészettörténeti Verseny, valamint társszervezője a Diákolimpia képzőművészeti ágának.

Hosszú évek óta szervezi a Mesesziget rajzpályázatot városunk tanulói számára. Ezen kívül nyári képzőművészeti tábort, fotótábort és Tehetségnapot rendez a fiatalok részére.

2012-től irányítja és szervezi a Magán Szabadidőközpont képzőművészeti műhelyeit.

2017-ben a Felvidéki Tehetségnapon Emlékplakettel díjazták tehetséggondozó munkásságát.

Pedagógusként vallja, hogy minden gyermekben ott szunnyad a tehetség, ennek felismerésében és továbbfejlesztésében jelentős szerepe van a tanárnak.

Ezt már olvasta?

Cookies