Back to top

A Focus felmérése meglepő eredménnyel zárult

Publikálva: 2023, november 26 - 15:20
Ha november második felében tartották volna Szlovákiában a parlamenti választásokat, akkor azt a Smer-SD párt nyerte volna a szavazatok 23,8 százalékával. A Progresszív Szlovákia a második helyen végzett volna, 17,9 százalékkal, a Hlas-SD, amely a felmérés szerint a szavazatok 14,6 százalékát szerezte volna meg, pedig a harmadik helyen.
A Focus felmérése meglepő eredménnyel zárult

Ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a Focus ügynökség 1015 válaszadó mintáján végzett november 15. és 22. között a Markíza televízió Na telo című műsora számára.

​ A KDH negyedikként jutott volna be a törvényhozásba, 7,5 százalékkal. Őt követi az SaS és a Slovensko mozgalom, mindketten 6,4 százalékot szereztek volna. Bejutott volna még a parlamentbe az SNS (5,8 százalék) és a Republika (5,3 százalék)

és a Szövetség is, amelynek kerek 5 százalékot mért a Focus felmérése.

A Demokrati a szavazatok 2,9 százalékát, a Sme rodina 2,8 százalékát szerezte volna meg. A felmérés szerint a választók 1,2 százaléka szavazna az ĽSNS-re.

A felmérés eredménye szerint a Smer-SD 42, a PS 31, a Hlas-SD 25 mandátumot szerezne. A KDH-t 13, az SaS-t 11, az SNS-t pedig tíz képviselő képviselné a parlamentben. Kilenc képviselő képviselné a Republikát, 

és kilenc képviselő ülhetne be a Szövetség színeiben is a parlamenti padsorokba.

A koalíciónak számító Slovensko mozgalom a szavazatok 6,4 százalékának megszerzésével nem jutna be a parlamentbe a Focus felmérése szerint.

TASR/ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies