Back to top

Fizetésemelést ígér a pedagógusoknak a miniszter

Publikálva: 2022, január 11 - 23:38
Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter az előttünk álló évre vonatkozó célkitűzései között elsőként említette, hogy törekedni fog a pedagógusok fizetésének jelentősebb emelésére.
Fizetésemelést ígér a pedagógusoknak a miniszter

„Véleményem szerint az egészségügyi dolgozók után a pedagógusok voltak azok, akiket munkavégzésük során a legérzékenyebben érintett a járvány“ – jelentette ki az oktatási tárca vezetője, aki hangsúlyozta, folytatni szeretnék a korábban megkezdett munkát.

Mint kifejtette, elsősorban a 2021-es évben indított projektek megvalósításának útján haladnak tovább. Megemlítette többek között „Az együtt okosabbak vagyunk“ (Spolu múdrejší) felzárkóztató program folytatását. Felhívta a figyelmet, hogy már közzétették az idei évre szóló felhívást is.

Mint ismeretes, ez a program a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók felzárkóztatására, a tudásbeli különbségek kiegyenlítésére, az évismétlés szükségessé válásának elkerülésére, az idő előtti iskolaelhagyás megelőzésére irányul, különös tekintettel az oktatás járvány miatti akadályoztatására, illetve annak következményeire.

Ugyancsak folytatni kívánják az újraindítási terv intézkedéseinek megvalósítását is, például az iskolai könyvtárak feltöltését, az óvodák és általános iskolák kapacitásának bővítését, illetve az egyes iskolákban két műszakban (délelőtti, délutáni váltásban) megvalósuló tanítás szükségességének elkerülését is.

NZS/Felvidék.ma/teraz.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: pedagógus
Cookies