Back to top

Figyeljünk az idősebbekre

Publikálva: 2023, július 6 - 09:49
Gyermekeiken, unokáikon, ismerőseiken keresztül igyekszik megszólítani az időseket a rendőrség: ne üljenek fel a csalóknak.
Figyeljünk az idősebbekre

Közösségi oldalán arra kéri a rendőrség a rokonokat, ismerősöket, az alábbi tanácsokat mondják el azoknak is, akik nem közlekednek olyan könnyedén a világhálón, mint a manapság megszokott, vagy nincs is közvetlen internetes hozzáférésük.

  • Ne kommunikáljon olyan személlyel, aki telefonon keresztül rég nem látott rokonként mutatkozik be, vagy az ön (ismeretlen) orvosaként jelentkezik, esetleg a rendőrség munkatársaként hívja, és pénzt kér öntől különböző okkal.
  • Telefonban - pláne imeretlennek - sose mondja el, mennyi készpénzt tart otthon.
  • Ne adja át idegen személynek az otthon tartott pénzét, értéktárgyait - még ha rendőrként, ügyvédként, a család barátjaként is mutatkozik be.
  • A megbízható banki tranzakciók utalással, illetve az erről kapott visszaigazolással jellemezhetők. Internetes banki utalást lehetőleg megbízható személy jelenlétében, segítségével hajtsanak végre.
  • Ne vegyen fel pénzt bankautomatából idegen személyek számára.

Amennyiben az olvasóink környezetében is élnek idősebb rokonok, ismerősök, szomszédok, kérjük osszák meg velük a fent leírtakat. Figyeljünk egymásra!

Facebook / Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies