Back to top

Fiataloknak a DSTV 25 évéről

Publikálva: 2022, június 15 - 13:46
Ezúttal a Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskolába látogatott el a Perfects Rt. dunaszerdahelyi médiavállalat képviselete június 15-én, mégpedig annak apropóján, hogy az ott tanuló fiatalok jobban megismerhessék az idén 25 éves Dunaszerdahelyi Városi Televíziót, a DSTV-t.
Fiataloknak a DSTV 25 évéről

A negyedévszázados jubileumi programsorozat részeként a Dunaszerdahelyi Városi Televízió bemutatása zajlik a városi középiskolákban. A cél kettős: egyrészt a vállalt szeretné bemutatni, közelebb hozni a fiatalokhoz a városi televíziót, másrészt tájékozódni szeretne a médiavállalat a dunaszerdahelyi fiatalok médiafogyasztási szokásairól, egyszersmind kikínálva annak a lehetőségét is a számukra, hogy a városi médiumban kipróbálhassák magukat.

Rajkovics Péter, a vállalat igazgatója a városi televízió történetéről adott elő interaktív módon a fiataloknak, míg A. Szabó László alpolgármester, a DSTV-t működtető Perfects Rt. elnöke a televízió gazdasági és egyéb más „hátteréről” szólt, illetve Bíró Éva, a DSTV főszerkesztője már a kulisszatitkokról, a mindennapi munka folyamatáról és mibenlétéről szólt. 

Az érdekes előadást beszélgetés követte, ahol a fiataloknak lehetősége adódott többmindenről is kifaggatni a vendégeket, majd egy súgógépes próbaolvasás zárta, ahol már „élesben” próbálhatták ki, milyen többek között egy bemondói szerepbe bújni néhány perc erejéig.

A fiatalokat célzó program további elemekkel is bővül a közeljövőben, hiszen a Perfects Rt. arra is biztosít majd lehetőséget a diákoknak, hogy már a szerkesztőség falai között ismerkedhessenek meg a televíziózás részleteivel, a tévés munkával kapcsolatosan testközelből szerezzenek valós tapasztalatokat. 

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies