Back to top

Fiatalítás a dunaszerdahelyi Csemadok élén – csatlakozott az YBS is

Publikálva: 2022, október 25 - 18:51
A dunaszerdahelyi Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezet legutóbbi, október 19-ei közgyűlésén új elnököt és elnökséget választott – az alapszervezet élére Edmár Attila kulturális rendezvényszervező került.
Fiatalítás a dunaszerdahelyi Csemadok élén – csatlakozott az YBS is

Nagy Tibor leköszönő elnök beszámolóját követően mutatták be az új jelöltet, Edmár Attilát, aki egyben programját és jövőbeli terveit is ismertette a közgyűlés előtt, majd mivel egyetlen jelöltként állt a tagság elé, ezért nyílt szavazással választották meg őt a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapszervezet elnökének.

Maga az elnökség is fiatalított, az új elnök mellett Menyhárt Gábor, György Adrián, Görcs Tamás, Petőcz Viktória, Nagy Tibor és Domonkos Roland került a vezetőségbe. 

Edmár Attila egyik fő célul azt jelölte meg, hogy az alapszervezetnek Dunaszerdahelyhez méltó taglétszáma legyen, valamint szeretné a közművelődés Csemadokot érintő programjait és feladatait rendszerbe foglalni Dunaszerdahelyen. Ehhez, mint mondta, elengedhetetlen a fiatalok, de az egykori tagok és régi Csemadokosok újbóli megszólítása és bevonása a munkába. 

Edmár kiemelte azt is, erősíteni szükséges a népi kultúra jelenlétét a fiatalok körében, ám mindenképp igazodva a 21. század körülményeihez. Programjában több területet is megjelölt, így többek között a digitális gyermekvédelmet, azaz „hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól és módszereitől, a kockázataitól, valamint összehangolt lépésekkel felkészítsük a gyermekeket, szüleiket és tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra”. 

Szeretne több mozgókiállítást is elvinni a város alap- és középiskoláiba is, amelyek a 70 éves Csemadok munkáját, a magyar feltalálók találmányait mutatnák meg. Egyebek mellett célja a MIK, a Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület tagjává lenni, megismertetni a fiatalokkal a Dalia iskolát, újraéleszteni a közkönyvtár mozgalmat, de fontosnak tartja az idősek digitalis kompetenciafejlesztését vagy táncháztalálkozók szervezését is. 

Az alapszervezet munkájához a Dunaszerdahelyen jól ismert szurkolói klub, az YBS is csatlakozott.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: Csemadok
Cookies