Jelenlegi hely

A fiatal kézisek ismét nem unatkoztak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 29 - 17:20 | Sport
A VSK Dunaszerdahely utánpótlás csapatai a január 26-27-i hétvégén is több fronton megmérették magukat. A tizennégyévesek egy nemzetközi tornán szereztek értékes játéktapasztalatot, és vívták ki a 4. helyezést. Az U8 és U11 kézipalánták pedig Csallóközaranyoson gyakorolták kedvenc sportáguk fortélyait.
A fiatal kézisek ismét nem unatkoztak

„A hétvégén Malacka városában egy nagyon színvonalas nemzetközi tornán vettünk részt, ahol az elért 4. helyezés egyáltalán nem tükrözi csapatunk és játékosaink teljesítményét. Játékunkat hagyományos filozófiánk és a szlovák kézilabda szövetség ajánlásai alapján szerveztük - egyszerű, gyors játékra, ill. a precíz befejezésre koncentrálva. Ebben a korosztályban még nincs helye a bonyolult támadási kombinációnak. Fő cél, hogy a játékosok megtanulják minél gyorsabban megoldani az egyes szituációkat, melyekkel játék közben találkoznak. Sikerült is többször néhány másodperces támadásokat sikeresen befejeznünk, védekezésben pedig egészen a passzív játékra kényszeríteni ellenfeleinket. A lejátszott mérkőzések közül egy nem sikerült, ami döntően befolyásolta a végső helyezésünket. Személyesen nagyon büszke vagyok a lányokra, nagy odaadással, harcosan játszottak egyénileg és csapatként egyaránt, átélve a játék örömét. A torna csúcspontja az utolsó mérkőzésünk volt, ami hosszú ideig emlékezetes marad számunkra. Ilyen meccsekért érdemes edzeni, játszani.

Minden győzelem és tornán szerzett jó helyezés természetesen öröm számunkra, de az elsődleges cél és az edzői munka megítélése szempontjából a legfontosabb felkészíteni a lányokat az idősebb korosztályokban (esetenként a válogatottban) való helytállásra. Sportpályafutásuk szempontjából a lényeg a tökéletes szilárd alapok megszerzése, erre törekszünk. Ezt maximálisan szolgálta ez a torna is” – számolt be az U14-es lányok edzője, Prikler Szilvia. A torna legjobb játékosa Mészáros Anna lett.

Mészáros Ildikó edző Csallóközaranyoson vett részt U11-es csapatával egy négycsapatos tornán. „A rendező Aranyos és rajtunk kívül Gúta és a Rév-TSC Budapest korosztályos csapatai vettek részt, a lebonyolítás körmérkőzés formájában történt, tehát játszottunk az összes csapattal. Jó hangulatú torna volt, sok játéklehetőséggel a lányok számára, amit élveztek is nagyon.”
Csapattagok: Bartalos Dóra, Cseh Viktória, Edmár Zoé, Kiss Rebeka, Komlós Eszter, Lábodi Vivien, Melicher Antónia, Méhesová Lucia, Molnár Barbara, Somogyi Borsika, Tóth Emese

2011-es születésű és fiatalabb kicsi lányok szintén Aranyoson a 3. helyet szerezték meg az öt-csapatos tornán. Újhelyi Kristína edző szerint bebizonyították tanítványai, hogy jó úton járnak. „Lányok kitűnően helyt álltak a tornán, és cserelehetőség nélkül végigküzdötték az összes mérkőzést. Mivel a torna 2011 és fiatalabb születésű kézilabda palántáknak volt megrendezve, így végre az aprók is bebizonyították, hogy bizony ők is rohamosan fejlődnek. Betegség és családi okok miatt hiányzott ugyan két kislány, de kolléganőm Juhos Kata segítségével - akinek ez úton is még egyszer köszönöm, hogy kiegészítette csapatunkat játékosával - részt tudtunk venni a tornán. A torna végeztével büszkén vettük átt a 3. helyezésért járó kupát és érmeket.”
A csapat tagjai: Kohút Linda, Karácsony Réka, Csiba Liza, Zsákovics Dorka

Ice-Winter Cup 2019 Malacky
2019. január 25-27.
SSK Presov – MSK Dunajska Streda: 14-13
MSK Dunajska Streda TJ Jiskra Otrokovice: 23-17
MSK Dunajska Streda – DHC Slavia Praha: 16-20
WAT Atzgersdorf - MSK Dunajska Streda: 18-16
MSK Cadca - MSK Dunajska Streda: 6-26
MHK Bytca - MSK Dunajska Streda: 8-19
MSK Dunajska Streda – SHK Veseli nad Moravou: 18-11
MSK Dunajska Streda – TJ Strojár Malacky/SKH Rohoznik: 18-3

Zlatná Cup 2019
U11 korosztály
Eredmények
VSK Dunaszerdahely – Rév Tsc Budapest: 21-12
VSK Dunaszerdahely – Aranyos: 17-14
VSK Dunaszerdahely – Gúta: 31-10

Csallóközaranyos Kupa-MiniCsallóközaranyos
2019.01.26
U8 és fiatalabbak
Eredmények
VSK Dunaszerdahely -Aranyos1: 7-10
VSK Dunaszerdahely -Aranyos2: 6-2
VSK Dunaszerdahely –Párkány: 5-5
VSK Dunaszerdahely -RÉV TSC: 16-3

Forrás: vskds.sk

Címkék: női kézilabda