Back to top

Fergeteges szülői bál

Publikálva: 2020, január 27 - 14:39
2020. január 24-én a siposkarcsai kultúrházban került sor a Vámbéry Ármin Gimnázium szülői báljára. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy a bevételből az iskola diákjait támogassák. A bált hagyományteremtő szándékkal szervezték meg.
Fergeteges szülői bál

2019 szeptemberétől Kovács Tibor elnök vezetésével újonnan alakult szülői szövetség segíti az iskola diákjait. A sikeresen lezajlott GIMIT FUT és a GI-MIT TUD után a szülői szövetség vezetősége szórakozni, táncolni, bálozni hívta a szülőket, tanárokat, az iskola volt diákjait és minden kedves érdeklődőt.

A szülői bált Kovács Tibor, a szülői szövetség elnöke nyitotta meg.  Elmondta, hogy egy új szülői szövetség első báljára gyűlt össze a vendégsereg. Szeretnének hagyományt teremteni, és elérni, hogy a környék egyik legmagasabb szintű báljává váljék a rendezvény. Jótékonysági bálról van szó, hiszen minden bevétele a szülői szövetség kasszáját gyarapítja majd. Az anyagi javakat csakis a diákokkal kapcsolatos nemes célokra, programokra költik.  Az elnök úr megköszönte a támogatóknak a tomboladíjakat és Egyházkarcsa polgármesterének, Gódány Lászlónak azt, hogy egy nemes célt támogatva bérmentve a szülői szövetség rendelkezésére bocsátotta a kultúrházat.

A vendégeket Valkai Anett igazgatónő köszöntötte. Mint elmondta, „vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Egy jótékonysági bál ilyen eseménynek minősül.

Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, együtt mire képesek. Ezen társulások tagjai azok, akik nem a világ/ország megváltását tűzték ki célul maguk elé, csak a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, a gyermekeik iskolájában folyó munkát szeretnék segíteni.

A bál hagyományteremtő szándékkal indul. A jövőben szintén gyermekeinkért,diákjainkért fogunk majd össze, másokat is erre fogunk  buzdítani azért, hogy mesés miliőben teljen minden iskolai pillanatuk.

Ezt az óhajtott varázslatos világot szeretnénk ma megteremteni minden jelenlevőnek, hiszen - ha rövid időre is -, de elfeledkezhetünk a gondokról, a mindennapok bújáról-bajáról,  mert a a mosoly a lélek megcsillanása.

Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet a szülői munkaközösség tagjainak, hogy időt és energiát nem sajnálva segítségemre voltak a bál előkészületeiben és lebonyolításában. Köszönöm a rendezvényt patronáló szponzoroknak, a fellépő diákoknak, hogy lelkes munkájukkal, támogatásukkal lehetővé tették e színvonalas esemény megrendezését.”

Nagy örömünkre a bált az iskola volt diákjai is megtisztelték jelenlétükkel: Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának  országos elnöke, Fenes Iván, Bős város polgármestere, Nagy József, volt EP-képviselő. A vendégek között volt még Soóky Marián, Nagyszombat megye képviselője, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatója is.  Menyhárt József köszöntőjét azzal kezdte, hogy közelebb tette a mikrofont a hallgatósághoz, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. Hangsúlyozta, mennyire fontos szerepe van minden ember életében az alma maternek, az iskolának, ahonnan indult. Elmondta, sokan ülnek itt, akik valamikor a gimnázium diákjai voltak, most pedig ott tanítanak. Ez az iskola összeköt bennünket, hiszen a Vámbéry Ármin Gimnázium a térség egyik legfontosabb intézménye. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez a nagy múlttal rendelkező középiskola megmaradjon, fejlődjék, és évek múltán gyermekeink is ezt az iskolát látogassák majd.

A szülői bál elején kalotaszegi, gömöri és mezőségi táncokat  csodálhatott meg a közönség Cződör Krisztina, Kovács Anna, Kukucs Eszter és Orosz Noémi, valamint Kovács Máté, Leczkési László, Szalai Balázs és Lőrincz Ákos előadásában. A táncosok többsége iskolánk diákja és a pozsonyi Generáció Táncegyüttes tagja. A pohárköszöntő után kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság. A talpalávalót a Csavargók zenekar húzta, nevük hosszú évek óta a minőségi zene és a fergeteges hangulat garanciája. Finom ételekről, minőségi italokról a szervezők gondoskodtak. A rendezvény fénypontja Vadkerti Imre fellépése volt. A Kormorán zenekar énekese műsorával teljesen elvarázsolta a közönséget. Elhangzott a Kormorán együttes dala, az Isten ujja megérintett, az István, a király rockoperából a Szállj fel, szabad madár és sok más csodálatos szerzemény …a Nélküled c. dalt a bál népes vendégserege a népszerű énekessel együtt énekelte, majd felcsendült a Hazám, hazám c. ária a  Bánk bán operából. Mindannyian azt éreztük: jó magyarnak lenni…

Éjfél után a tombolahúzás következett, értékes díjak találtak gazdára.

A tombola teljes bevételét a diákprogramok támogatására ajánlotta fel a szülői szövetség, amelynek vezetősége bízik abban, hogy egy hagyomány első állomása volt a hangulatos szülői bál, és jövőre még többen jönnek majd el a Vámbéry Ármin Gimnázium hagyományos báljába.

Szabó Mária, a Vámbéry Gimnázium tanára

Ezt már olvasta?

Cookies