Back to top

Fergeteges gólyatábor a szakközépiskolában

Publikálva: 2018, szeptember 3 - 09:20
Változatos programokkal teli gólyatábort rendeztek a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola tanárai és a Diákönkormányzat augusztus 30-án és 31-én azoknak az elsősöknek, akik a szeptemberben kezdődő iskolaévben lépik át először az intézmény kapuit.
Fergeteges gólyatábor a szakközépiskolában

A diákok a kora reggeli órákban érkeztek, a regisztráció után máris belevetették magukat a kézművesség rejtelmes világába. Égetett gyurmából készítettek különböző logókat és figurákat, melyekből végül kulcstartót formáltak. A fiatalok ezután egy ismerkedős játékon vettek részt, így alakítva csoportokat, melyeket a tagok el is neveztek. A kötetlen beszélgetés során megismerték egymás érdeklődési körét, jó és rossz tulajdonságaikat, egymás személyiségét.

Az ebédet a diákönkormányzat tagjaival együtt készítve fogyasztották el, gulyást és lángost falatoztak az iskola udvarán a táborlakók. Egy rövid pihenőt követően, a kiadós ebéd végeztével, a csicsói panzió felé vették a gólyák és tanáraik az irányt, ahol a panzió történetét és működését ismerhették meg a szálloda vezetőjének köszönhetően.

Idegenforgalmi túra követte a programok sorát, ahol a diákok játszva fedezték fel a község nevezetességeit. Csicsó különböző pontjain helyeztek el kulcsokat és ''kincseket'' az iskola oktatói, frappáns versek és találós kérdések segítségével kellett a kijelölt helyszíneket megtalálni, a kulcsokat begyűjteni. Négy csoport, húsz perces intervallumban indult a kalandra.

A kora esti órákban, Csicsó községét elhagyva, már átöltözve készültek a gyerekek a dunaszerdahelyi tornaórára. A pedagógusok akadálypályát készítve, többfordulós gyakorlatsorral dolgoztatták meg a lelkes gólyákat. A vacsora tábortűz mellett készült, különféle finomságok kerültek a tányérra.

Az est folyamán kezdetét vette a zenés szórakozás, első ízben dalfelismerős kvízen kellett a csapatoknak bizonyítani, hogy otthonosan mozognak a retro, a modern, a külföldi és magyar dalok világában egyaránt. A legtöbb pontot szerző csapat jutalomban részesült, de a többiek sem maradtak édes ajándék nélkül. Karaoke, tánc, önfeledt kikapcsolódás jellemezte a késő esti órákat.

Másnap elkészült a gólyatábor zászlaja, melyet minden résztvevő elsős aláírt, kézlenyomatával pecsételt.

A mosolygós arcok a délelőtti órákban hagyták el az iskola épületét, saját elmondásuk szerint felejthetetlen élményeket gyűjtöttek, már most számos barátságot kötöttek, s már nagyon várják az iskolakezdést. Ide öröm lesz visszatérni!

Rajkovics Haizok Melinda, az iskola tanára

Ezt már olvasta?