Jelenlegi hely

Fények és színek megörökítői a Gallery Novában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 5 - 06:40 | Kultúra
Az idén 21. alkalommal rendezték meg a Nagyszombati Önkormányzati Kerület égisze alatt az amatőr fényképészek járási versenyét, az AMFO-t.
Fények és színek megörökítői a Gallery Novában

Jana Svetlovská, a Csallóközi Népművelési Központ igazgatója üdvözölte a kiállító fotósokat, a résztvevőket és a vendégeket. Külön kiemelte a zsűri tagjait, Keppert Józsefet, a Galántai Fotóklub egyik alapítóját, tiszteletbeli elnökét, Barczi Ervint, a Galántai Fotóklub tagját, továbbá Karaffa Attila és Gútai László városi képviselőket. Megtudtuk, az idén 21 szerző 93 munkájával jelentkezett a járási versenybe, melyből a szakmai zsűri 9 alkotót díjazott, öten pedig tiszteletbeli elismerésben részesültek. A Gallery Nova falaira 16 szerző 43 munkája került.

Keppert József, a zsűri elnöke méltatta a kiállítást. Elmondta, objektív szempontok alapján igyekeznek megítélni a beérkezett alkotásokat, de a döntésben mindig van egy kis szubjektivitás, ezért sosem könnyű a választás. Örül annak, hogy évről évre egyre magasabb színvonalú munkák kerülnek a falakra, ahogy az idén is. Mivel már 50 éve foglalkozik fotózással, és több mint 40 éve kezdtek közösen dolgozni itt, Dunaszerdahelyen Nyugat-Szlovákia, Magyarország és Ausztria fotósaival, ezért sajnálja, hogy jelenleg nincs a városban fotóklub. Rövid megnyitója végén sok türelmet kívánt a fotózáshoz, hogy sok szép új fénykép készülhessen.

A díjazottakat Dagmar Madarásová, a népművelési központ munkatársa segítségével jutalmazták.

A kiállítás megnyitóját Zuzana Bazsó Horváthová, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola tanárának fuvolajátéka tette meghittebbé.

Díjazottak:
II. csoport (21 éves korig):
Katona Kitti illetve Puss Richárd
III. csoport (21 éves kor felett): Ľuboš Šiška, Július Nagy, Roman Mikuláš, Ladislav Kertész, Lelkes Márta, Kantner Éva
Tiszteletbeli elismerésben részesültek: František Vrábeľ, Dénesdy Kitti, Lelkes Márta, Bors Viktor és Ľuboš Šiška

A kiállítás 2018. április 23-ig tekinthető meg.

Képgalériánk a megnyitón készült.