Back to top

Felvidékről 146 vállalkozó pályázott

Publikálva: 2016, július 21 - 17:27
Eddig mintegy 1400 külhoni magyar fiatal vállalkozót szólítottak meg a vonatkozó tematikus év keretében, a meghirdetett 525 milliós pályázati keretre 964-en jelentkeztek - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a Tusnádfürdőn rendezett nyári szabadegyetemen tartott előadásában szerdán. A programot népszerűsítő körüt éppen Dunaszerdahelyen indult.

A nemzetpolitikai államtitkár kifejtette: szinte minden ágazat képviselteti magát, a legtöbben az agráriumból és a termelői szektorból érdeklődtek. Ezt követte a szolgáltatóipar, a kereskedelem, a turizmus, vendéglátás, de jelen van a design, a rendezvényszervezés és a gasztronómia is. 

Kitért arra is, hogy az 525 millió forintos keretből a 3-6 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra 964-en jelentkeztek, 510-en Erdélyből, a Vajdaságból 154-en, a Felvidékről 146-an, Kárpátaljáról 138-an, Horvátországból heten, Muravidékről 9-en pályáztak. Az államtitkár arra számít, hogy 110-130 között lesz a nyertesek száma, ezek fele Erdélyből kerülhet ki, létszámarányosan. Ebből kiindulva arra lehet következtetni, hogy a szlovákiai lakhelyű pályázó vállalkozók közül nagyságrendileg 15-20 lehet azok száma, akik elnyerik a támogatást.

A programról itt olvashatnak többet.

(vallalkozaseve)

Ezt már olvasta?

Cookies