Back to top

A Felvidéki Vállalkozói Expo visszatért Dunaszerdahelyre

Publikálva: 2022, október 15 - 19:57
A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló egyik legjelentősebb felvidéki vállalkozói rendezvény három év után tért vissza Dunaszerdahelyre. Idei mottója a Győzd le a válságot! volt, ami elárulja, hogy az idei eszmecserék, beszélgetések leginkább a gazdasági válság témájában zajlottak.
A Felvidéki Vállalkozói Expo visszatért Dunaszerdahelyre

A rendezvényt Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere után Szilágyi Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság helyettes államtitkára nyitotta meg, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy Magyarország aktív motorja lehet a felvidéki vállalkozások fejlődésének. Egy Márai idézettel nyomatékosította mondanivalóját, miszerint ,,Nincsen módunk középszerűnek lenni.''. Elmondta, a magyar és külhoni magyar vállalkozásoknak bizonyítaniuk kell rátermettségüket Közép-Európában, a Kárpát-medencében és Európában is. 

Világi Oszkár, a Slovnaft elnöke és vezérigazgatója tartotta az első előadást az expón, amiben a világ energetikai helyzetét boncolgatta. Már az első pillanatokban előre bocsátotta, hogy nem a jó hír hozója lesz, óvatosságra, józan döntésekre intette a jelen lévő vállalkozókat. Elmondta, Európa esélyes arra, hogy minden rossz, amit jósolnak bekövetkezzen, de azt is hozzá tette, hogy túl lehet élni. 

Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke nyitóbeszédében vázolta, hogy a hat éve működő szövetséghez eddig kilencszáz vállalkozó csatlakozott, akik egy nagy családdá nőtték ki magukat. Pozitívan értékelte azt, hogy tudatosíttatták a felvidéki vállalkozókkal, hogy ha egy kapcsolati rendszerben állnak és segítik egymást, azzal nem magukat egyénenként gyengítik, hanem a vállalkozók közösségét erősítik, ezáltal pedig a sajátjukat is. 

Ezt már olvasta?

Címkék: gazdaság
Cookies