Jelenlegi hely

Felvidéki értékőrzők vetélkedő – felhívás

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, október 13 - 14:14 | Közérdekű
A Felvidéki Értéktár Bizottság (alapítói a Csemadok Országos Elnöksége, a Gazda Polgári Társulás, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet – mint a Csemadok szakmai háttérintézménye) Felvidéki Értékőrzők címen QR kódos, képeslapos interaktív vetélkedőt szervez. A vetélkedő lebonyolítója a dunaszerdahelyi székhelyű Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.
Felvidéki értékőrzők vetélkedő – felhívás
A Felvidéki Értéktár Bizottság (alapítói a Csemadok Országos Elnöksége, a Gazda Polgári Társulás, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet – mint a Csemadok szakmai háttérintézménye) Felvidéki Értékőrzők címen QR kódos, képeslapos interaktív vetélkedőt szervez.

A vetélkedő lebonyolítója a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

A vetélkedőbe az alapiskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolák tanulói hat tagú csapatainak jelentkezését várják, felkészítő pedagógussal.

A vetélkedő célja:
• a felvidéki magyar nemzeti és helyi értékek felfedezése, regisztrálása, dokumentálása, feldolgozása, rendszerezése diákok bevonásával, e tudásanyag megismertetése közösségünkkel, s annak megőrzése a következő generációk számára,
• fontos, hogy a diákok megismerjék és dokumentálják saját településük és régiójuk értékeit, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a Felvidéki Értéktárban és a Felvidéki Településmustrában nyilvántartott nemzeti értékekről,
• értéktárak létrehozása civil szervezetek, önkormányzatok együttműködésével.

A vetélkedő témakörei (a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet adatbázisai): Emlékhelyek a Felvidéken adatbázis – Felvidéki Értéktár – Jeles felvidéki személyiségek – Szlovákiai Magyar Népzenei Adatbázis – Szlovákiai Magyar Folklór Archívum – Kvízek

Feladattípusok:
QR kódos játékok a Felvidéki településmustra összesítő adatbázisának adataiból, kvíz, Google utcanéző / értékkeresés, értékfeltöltés / tájjellegű ételek bemutatása

Díjazás:
A feladatok megoldásáért a vetélkedő pénznemét – a felvidéki tallért – nyerik a csapatok. A fokozatos feladatmegoldások során és a drukkerek segítségével összegyűlt tallérokat a vetélkedő záró rendezvényén válthatják be a Felvidéki Értéktár Virtuális Boltjában – a vetélkedő felvidéki döntőjén – ahol a valós találkozójukra kerül sor.

A vetélkedőbe való regisztráció határideje és helye:
• 2016. október 31., intezet.sk (Google űrlap segítségével)
• A regisztrált csoportok és az egyéni játékosok az előzetes eredményeket heti bontásban megtekinthetik a honlapon, vagyis követhetik a csapat aktuális helyezését.

Elektronikus jelentkezés a vetélkedőbe, illetve bővebb információ a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet oldalán érhető el.