Back to top

A Felvidék Szépe dunaszerdahelyi döntőse

Publikálva: 2016, február 17 - 07:33
A jövő héten Somorján rendezik meg a Felvidék Szépe döntőjét. A dunaszerdahelyi finalista, Repka Mercédesz már másodszor szerepel ezen a versenyen és idén a győzelemre hajt.

Miért jelentkeztél a Felvidék Szépére?

Az önbizalomban növelése miatt, mert ez egy olyan megmérettetés, amely erőt ad, hogy jobban higgyek saját magamban. Ez a harmadik szépségverseny amelyen indulok. Két évvel ezelőtt részt vettem a Felvidék Szépe döntőjében, ahol A legszebb arc különdíjat nyertem el. Tavaly a szlovákiai Miss Universe-n mérettem meg magam, ahol bejutottam a legjobb 20-ba, ez az elődöntőt jelentette.

Mit adtak Neked ezek a versenyek?

Elsősorban nagyon sok lehetőséget, általuk új embereket ismerhettem meg, ennek köszönhetően pedig a modellszakmában is kapcsolatokra tettem szert. Több reklámfotózáson vettem részt, ez nagy előrelépést jelentett, mivel korábban ilyen esetekben a 170 cm alatti magasságom gondot jelentett. Én nagyon szeretem, ha fotóznak és a divat is érdekel, ezért örültem annak, hogy ez a verseny meghozta számomra a lehetőséget.

Mit jelent számodra egyébként a szépség?

A szépség mindenkinek mást jelent, számomra a természetességet, mindenféle művi beavatkozások nélkül, gondolok itt plasztikai műtétekre vagy akár tetoválásra. Korábban én is gondolkodtam ilyen dolgokon, de ma már másként látom a kérdést és szerintem ez nem tartozik bele a szépségversenyekbe. Mesterségesnek tartom mindezt, és nekem ez nem tetszik.

Mivel foglalkozol, ha éppen nem a szépségversenyre készülsz?

Tanulok, mivel immáron harmadik éve szeretnék bejutni az orvosi egyetemre, múlt évben öt pont hiányzott Prágában, idén Pozsonyban próbálkozom majd. Emellett egy dunaszerdahelyi kávézóban dolgozom és egyetemi felkészítőre is járok.

Milyen szakterület érdekel az egészségügyben?

Patológia, mert szerintem nagyon érdekes, itt lehet felfedezni az emberi test szépségét, valamint a gyógyításban is ez visz előbbre.

A szabadidődben mivel foglalkozol?

A sportot nagyon szeretem. Hat évig társastáncoltam, külföldi versenyeken vettem részt. Manapság 8-10 kilométert futok napi szinten, a város körül, versenyekre viszont nem járok, csak magamnak csinálom. Kitisztítom a fejem és ezt követően sokkal jobban tudok összpontosítani a tanulásra.

Mivel lennél elégedett, ha tíz év múlva beszélgetnénk?

Ha orvosi diploma lenne a kezemben és tudnék emellett kicsit foglalkozni a modellkedéssel.

Tóth Lehel és Katona Réka felvételei

Ezt már olvasta?

Cookies