Back to top

Felvidék idén is vágtázik

Publikálva: 2017, március 8 - 15:55
Ha június, akkor Felvidéki Vágta! A szervezők 2017-ben is nyeregbe hívnak minden lovas embert, akik azért szállhatnak harcba, hogy Felvidéket képviseljék a budapesti Nemzeti Vágtán.

A III. Felvidéki Vágtának idén is Dunaszerdahely városa biztosít helyszínt, a rendezvény szervezője pedig csakúgy mint az elmúlt években, a BONS Promotion Kft. Az esemény túlmutat egy egyszerű lovasversenyen, mert amellett, hogy feleleveníti a lovas hagyományokat, ápolja a magyar kultúrát, és a felvidéki településeket képviselő lovasoknak köszönhetően erősíti a magyarság összetartozását.

A Felvidéki Vágta 2015-ben olyan rendezvényként indult, ahol családok, fiatalok, idősek, valamint ló- és állatbarátok egyaránt jól érezhették magukat. A felvidéki magyarok körében megnőtt az érdeklődés a lovassport iránt, amit bizonyít a nagy tömeget vonzó családi rendezvény. Az esemény az elmúlt két esztendőben Dunaszerdahely egyik legnagyobb lélegzetű nyári attrakciójává nőtte ki magát. Minden évben több mint 5 ezren látogattak ki a rendezvényre. A szervezők az eddigi magas színvonalat az idén is szeretnék megőrizni, és eleget akarnak tenni a közönség elvárásainak.

A Felvidéki Vágta 2017-ben már kétnapos lesz, a látogatókat június 23-án és 24-én várják a sikabonyi reptéren. Az izgalmas lóverseny és lovasbemutatók mellett igényes kulturális programok szórakoztatják majd az érdeklődőket, közönségkedvenc zenekarok érkeznek. Június 23-án, pénteken este szabadtéri színházi előadáson a közönség a világszerte több ezer bemutatót megélt egész estés operettet, a Csárdáskirálynőt láthatja, szombaton pedig a rajongók az Edda Művekkel zúzzák a rockot. A további változatos és izgalmas programokról folyamatosan tájékoztatunk.

Elindult a jelentkezés! A lovasok ismét megküzdhetnek a budapesti Nemzeti és Nemzetközi Vágtán való részvételért. Nincs más hátra mint nyeregbe pattanni! Azok a lovasok, akik elég bátorságot éreznek magukban, és szívesen megmutatnák településüket, már most jelezzék részvételi szándékukat. A nevezési lap letölthető a www.felvidekivagta.sk weboldalról, ahol bővebb információkat is kaphatnak.

Ezt már olvasta?

Cookies