Back to top

Felújították a Csallóközi Múzeum biztonsági berendezését

Publikálva: 2019, május 3 - 08:39
A Dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban 2018-ban a Művészeti Alap (Fond na podporu umenia) anyagi támogatásával sikerült az épület biztonsági rendszerét felújítani. A pályázati támogatást a múzeum a gyűjtemények védelmére meghirdetett alapprogramból nyerte el.
Felújították a Csallóközi Múzeum biztonsági berendezését

A Csallóközi Múzeum elavult, műszakilag meghibásodott biztonsági rendszerét és kamerarendszerét teljesen felújították és modernizálták, nemcsak a Sárga kastély épületében, de a hozzátartozó részekben is. A felújított elektronikus riasztóberendezés megfelel a mai biztonsági előírásoknak és a követelményeknek.

A védelmi rendszer megújítása a múzeumban azért is volt szükséges, mert a Sárga kastély, mint nemzeti kulturális emlék a Szlovák Műemléki Alap központi listáján szerepel, és egyben a múzeum székhelye. A Múzeum gyűjteményének védelme, amely jelenleg több mint 11 ezer történelmi értékű tárgyat tartalmaz, ugyanilyen fontos.

Céluk a gyűjtemény megőrzése és fokozatos fejlesztése, hogy továbbra is bizonyságot nyújthasson régiónk gazdag történelméről. A modern biztonsági berendezés lehetővé teszi, hogy megóvják a gyűjteményt a következő nemzedékek számára.

Ezt már olvasta?

Cookies