Back to top

Felújítják a Vámbéry gimnázium sportpályáit

Publikálva: 2021, augusztus 11 - 21:35
Legkésőbb szeptember második hetéig megújul a Vámbéry Gimnázium M. R. Štefánik utca felöli sportpályája. A két szakaszban zajló Nagyszombat megyei beruházás ezen első részére 131 ezer eurót fordítanak.
Felújítják a Vámbéry gimnázium sportpályáit

A július 13-án megkezdett munkálatokra 120 napja van a kivitelezőnek, azonban várhatóan augusztus végéig, de legkésőbb szeptember második hetéig befejeződnek a munkálatok, jelezte Valkai Anett igazgató.

A jelenlegi, első szakaszban 131 ezer euróból készül el a M. R. Štefánik utca felöli műfüves, multifunkciós sportpálya, amely kézilabda, foci és röplapda játékok játszására is alkalmas lesz. 

Körülötte kialakítanak egy modern, 166 m hosszú futópályát, amely egyenes szakaszának egyik végére egy távolugrásra alkalmaz kis atlétikai pályát is elkészítenek. 

A sportpálya, illetve a futópálya városunk lakosai számára is elérhető lesz. 

2022 januárjában zajlik majd a közbeszereztetése a második szakasznak, annak a keretében a másik pályát újítanák majd fel – ott egy modern kosárlabdapálya kerül majd kialakításra. Nagyszombat megye a két beruházásra összesen 250 ezer eurót különített el.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies