Back to top

Felújítják a Sport és Komenský utcákat, és jön a sikabonyi körforgalom is

Publikálva: 2019, január 28 - 20:12
A közeljövőben várható, tervezett újabb beruházások, útfelújítások kapcsán a városháza műszaki és beruházási főosztályának vezetőjét, Dömény Lubost kérdeztük.
Felújítják a Sport és Komenský utcákat, és jön a sikabonyi körforgalom is

Ahogyan az időjárás kedvezőbbre fordul, a tavaszi időszakban első körben két utcafelújítás fog megvalósulni, mégpedig a Sport utcának a Fő utca és a Gyurcsó István utca közötti szakasza, valamint a Komenský utca újul meg, jelezte a főosztályvezető.

A Sport utcán egyebek mellett szegélykőcserét is terveznek, illetve a járdákat is javítják-aszfaltozzák majd. A közbeszerzések már az utolsó szakaszban vannak, így rövidesen (természetesen az időjárás függvényében) megkezdődhetnek a munkálatok.

Ugyancsak megújul majd a járdasziget a Kisudvarnoki úti temető mellett, annak bejáratától kezdődően a temetői kerítés melletti szakaszon (az onnan induló bicikliút kezdetéig). Itt a parkoló autókból kiszállók számára eddig nem volt járda – most ez valósul meg.

Tavalyi elmaradását is „törleszti” a város, rövidesen elkészítik ugyanis a Lőrincz Gyula utcán a 2135-ös és 2137-es lakóházak körüli parkolókat.

Dömény Lubos emellett jelezte, hogy a Tesco üzletközpontnál a kijáratot fogják ellátni szemaforral, megkönnyítve a kitérést az elkerülő útról; járdát és átjárót alakítanak majd ki a Szövetkezeti–Ady–Kisabonyi utcák kereszteződésében, illetve a posta előtti átjáróhoz kerül jelzőlámpa (összehangolva a nagy szemaforral), és egyben közelebb helyezik magát a gyalogosátkelőt is a templom felé.

Nagyobb projektként pedig a sikabonyi körforgalmat tervezik elkészíteni. A Nagyabonyi út, a Czibók utca, valamint a Kertész utca kereszteződése sok bosszúságot okozott eddig is az autósoknak – ezen kíván majd segíteni a körforgalom (képünkön), folyamatosabbá téve a közlekedést.

Természetesen mindegyik említett beruházás forgalomkorlátozással, forgalomeltereléssel fog járni, amelyről portálunk időben tájékoztatja majd a lakosságot.

Ezt már olvasta?

Cookies