Back to top

Felfedezték a bennük rejlő művészetet

Publikálva: 2023, augusztus 16 - 08:46
A múlt héten a Csallóközi Múzeum galériájában művészetterápia keretében harmadik alkalommal találkozhattak járásunk nyugdíjas otthonainak, szociális intézményeinek lakói és Dunaszerdahely szépkorú polgárai.
Felfedezték a bennük rejlő művészetet

Az alkotóműhelyekre, melynek egyes csoportjait képzőművészek és tapasztalt lektorok vezettek, a nyugdíjas otthonokból és az egész járásunkból mintegy 40 nyugdíjas jött el, akik az egyes művészeti tevékenyégek vezetői irányítása alatt festettek, modelleztek, ragasztottak – dekupázsoltak – szalvéta és makramé technikával dolgoztak, gyöngyöt fűztek, szappant öntöttek és bábokat készítettek. Az egyes művészeti tevékenységek vezetői: Mgr. art. Ozsvald Anna művésznő (festmények), Tarcsi Alica (selyemfestés), Mgr. Krascsenits Dániel művésztanár, keramikus (agyagozás), Ing. Ollé Ilona (dekupázs), Csörgey Tünde (bábok készítése), Mgr. Láng Ingrid (gyöngyfűzés, kézműves szappanok készítése), Kosár Alica (makramé).

Krónikánk oldalait lapozva számos bejegyzést, köszönetet olvashatunk. Pár kedves mondatot olvasva talán érzékelhetjük e sikeres rendezvény hangulatát.

„Nagy öröm számunkra, hogy itt lehetünk, mert szellemi frissességünk megőrzése fontos, fontos az is, hogy részt vehessünk az alkotótevékenységben, hogy kiélhessük kreativitásunkat, felfedezzük magunkban a bennünk rejlő művészetet. Remek napot töltöttünk el, feledve bút, bánatot, keserűséget. Az egyes foglalkozások nagyon érdekesek voltak, új művészeti ágakat próbálhattunk ki, szép alkotásokat készítettünk.”

Szépkorúink legszebb alkotásait a kedves érdeklődők 2023. szeptember 13–án a Dunaszerdahelyen található MAX Üzletközpont földszintjén tekinthették meg, amikor az alkotók műveiket ünnepélyesen átvehették.

A rendezvényt immár harmadik alkalommal a HENKEL SLOVENSKO ALAPÍTVÁNY és a Filantrópia Centrum anyagi támogatásával szerveztük meg. A program megnevezése: „Henkel Szlovákia a szeniorok részére - 2023”. Hálásan köszönjük az anyagi támogatást. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum és a MAX Üzletközpont vezetőségének, kik méltó helyet biztosítottak az alkotóműhely és a kiállítás számára.

Kedves nyugdíjasok, hálásan köszönjük, hogy ebben az évben is bekapcsolódtak tervezetünkben.  

A rendezvény projektmenedzsere Mgr. Láng Ingrid a népművelési központ munkatársa volt.

A frissítőket a Minit cég biztosította. Köszönjük szépen!

Mgr. Láng Ingrid
fotó: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies