Back to top

Félezer diák között Budapesten

Publikálva: 2024, február 26 - 11:19
A Középiskolás Vezetői Fórumra a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai szervezeteinek képviseletében több mint 500 diák és tanár érkezett 111 középiskolából. A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Közös Igazgatású Szakközépiskola, Informatikai és Szolgáltatóipari részlegét három diák képviselte.
Félezer diák között Budapesten

A Középiskolás Vezetői Fórum azzal a céllal valósult meg, hogy a diákok megvitassák a Szövetség idei ifjúsági programjait és pályázati lehetőségeit. A hétvége során kiemelt szerepet kaptak a kulturális és szórakoztató előadások, közösségi és csapatépítő programok is. 

A rendezvény megnyitóján február 23-án, pénteken 18 órakor a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumban részt vett Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár.

 A középiskolás fiatalok tanáraik kíséretében, február 25-én, vasárnap 10 órakor – a Kossuth tér szomszédságában, a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél – Latorcai János, az Országgyűlés alelnökével együtt emlékeztek a kommunizmus áldozataira. A megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából az Országgyűlés Hivatala és a Rákóczi Szövetség szervezte. 

Köszönet a Rákóczi Szövetségnek a meghívásért és az élményekkel teli hétvégéért. 

Következzenek diákjaink gondolatai: 

Nagyon jó társasággal ismerkedtem meg a szervezők /segítő tanárok nagyon aranyosak voltak. A táncház számomra egy élmény volt. A kerekasztal beszélgetés tanulságos volt ,főleg hogy már itt a szakmárol is hallhatunk tudtunk kérdezni olyan dolgokat amikre eddig még nem kaptunk választ ráadásul olyan emberektől kaptuk ezt a választ akik már sok mindent elértek az életben. Hallhattunk egy olyan beszélgetést, ami a telefonokról és az internetről szólt. Elmondták nekünk mennyi mindent hagyunk ki az életünkből csak azért mert végigtelefonozzuk. A színházi előadás azért tetszett mert interaktív volt és testközelből tudtuk élvezni a hangszereket is. A Parlament pedig gyönyörű volt. A Nemzeti Múzeumban tett látogatás emlékezetes marad. Remélem ezt az élményt még többen át fogják tudni élni. Mindenképp szeretnék még részt venni ilyen rendezvényeken, hiszen annyi élményt és tudást adnak. 

Kiss Gabriella 1.E 

Harmadnap az Országháznál megemlékeztünk a kommunizmus áldozataira a Nemzeti Vértanúk emlékművénél. A megemlékezés után pedig megcsodálhattuk, hogy miket rejtenek a gyönyörű Országháznak a falai. Hihetetlen élmény volt számomra, megannyi baráttal és élménnyel gazdagodhattam. 

Takács Zsófia, 1.E 

A hétvége számomra remekül telt. Minden Rákóczis kirándulás során sok új barátot és remek élményt szereztem, ez most is ugyan így történt. A programok, melyekkel a Rákóczi Szövetség várt minket egytől egyik kiválóak voltak. Sok új dolgot tudtam meg Magyarországgal és a történelemmel valamint a művészettel kapcsolatban. 

Kiss Bence, 2.D

 

Ezt már olvasta?

Cookies