Back to top

Felelős döntést hoztak, akik az anyanyelvi oktatást választották

Publikálva: 2023, szeptember 28 - 16:15
A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja keretében ma ünnepélyesen adták át a helyi magyar alapiskolákban az elsős gyermekek szüleinek az ösztöndíjakat.
Felelős döntést hoztak, akik az anyanyelvi oktatást választották

A Kodály Zoltán Alapiskolában az iskola igazgatója, Ibolya Olivér köszöntötte és mutatta be az ösztöndíjátadóra érkezett kedves vendégeket, Szeles Szabolcsot, testvérvárosunk, Győr alpolgármesterét, Petrovay Lászlót, a Rákóczi Szövetség stratégiai igazgatóját, Varga Esztert, a Magyar Iskolaválasztási Programért felelős munkatársat és városunk alpolgármesterét, Puha Györgyöt.

Az alapiskola diákjai kedves kultúrműsora után Puha György üdvözölte a jelenlévőket a városvezetés és az önkormányzat nevében.

A szép diákelőadást megköszönve kiemelte, az iskola méltán lehet büszke diákjaira. Az alpolgármester megköszönte a magyar államnak, a Rákóczi Szövetségnek a kifejtett segítséget, a szülőknek pedig, hogy az anyanyelvi oktatást választották gyermekeik számára.

„Nem vagyunk más iskolák ellen, mi az anyanyelvi oktatás jelentőségét szeretnénk kiemelni, hiszen az anyanyelvükön biztos tudást kapnak a diákok, önérzetük, önértékelésük erősödik, sikeres, boldog diák válik belőlük” – hangsúlyozta Puha György, majd sikeres tanévet és jó előmenetelt kívánt a diákoknak.

Szeles Szabolcs, Győr megyei jogú város alpolgármestere örömnek és megtiszteltetésnek nevezte, hogy jelen lehet az ösztöndíjátadón, hiszen testvérvárosunk is támogatja a Rákóczi Szövetség iskolaválasztási programját, másrészt testvérvárosként különösen fontos, hogy egymást segítve tudjon együtt dolgozni a két város – emelte ki a győri alpolgármester.

Petrovay László, a Rákóczi Szövetség stratégiai igazgatója gratulált a szülőknek, akik jó és felelős döntést hozva a magyar iskolát választották gyermekeiknek, mert azt nemcsak a saját és gyermekeik érdekében, hanem a helyi közösség érdekében is tették. Elmondta, az iskolaválasztó program nem állami program, ez egy széleskörű társadalmi összefogás eredménye, melyben önkormányzatok, magánszemélyek, cégek, szervezetek, országgyűlési képviselők, miniszterek vesznek részt, hangsúlyozva, többek közt Győr is hosszú évek óta stabil támogatója.

A köszöntők után a két alpolgármester átadta az ösztöndíjakat a szülőknek, illetve kézfogással gratuláltak az anyanyelvi oktatást választó szülőknek.

(rovin)

A Kodály Zoltán Alapiskolás átadót követően a Vámbéry Ármin Alapiskolában és a Szabó Gyula Alapiskolában is átadták az ösztöndíjakat.

(Lent Nagy Attila felvételei)

Ezt már olvasta?

Cookies