Back to top

Felejthetetlen élmények az Erasmus+-nak köszönhetően

Publikálva: 2023, január 25 - 19:21
A dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola egy újabb sikeres Erasmus + programban vett részt.
Felejthetetlen élmények az Erasmus+-nak köszönhetően

A program keretében az iskola 8 diákja január 09. és január 20. között szakmai gyakorlaton vett részt Németországban Észak – Rajna – Vesztfália tartományban, Köln – Duisburg vonzáskörzetében.

Négy gazdasági informatika szakos diák, 3 műszaki és informatikai szolgáltatások – az elektrotechnikában és gépészetben szakos diák és 1 kereskedelemi és információs szolgáltatások – nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok szakos diák utazott ki 2 kísérő tanár közreműködésével. A program általános célja elősegíteni az emberek személyes és szakmai fejlődését az egész életen át tartó tanulás szemléletében, multikulturális kontextusban.

A diákok közül öten a mobilitás első hetében az esseni BFZ – Essen GmbH szakképző központban fejlesztették tudásukat és kamatoztatták az otthon tanultakat. Számos szakmai irányultságuknak megfelelő előadáson, szemináriumon, gyakorlati oktatáson vettek részt. Megismerkedtek többek között a központ online platformjával, angol nyelvű üzleti előadásokon és általános angol nyelvi órákon, informatikai tematikájú szakelőadásokon és gyakorlati órákon vettek részt. Az oktatás magas színvonalú, diákközpontú volt. A BFZ – Essen GmbH szakképző központban gyakorlatozó diákok is pozitív visszajelzéseket adtak az ott szerzett tapasztalataikról.

Mindeközben 3 diák két hétig Hattingenben a Karmod GmbH vállalatnál gyarapította ismereteit, ahol többek között konténerlakások összeállításában segédkeztek. Betekintést nyertek a cég főbb tevékenységeibe, mind elméleti, mind gyakorlati vonalon. A cég a moduláris építkezési szakág jelentős képviselője: készházakat, egészségügyi, közigazgatási és ipari épületeket terveznek, illetve kiviteleznek világszerte. A diákok szakmai tudása új tapasztalatokkal bővült, mely bizonyára hasznosnak bizonyul jövőbeli terveik és céljaik elérésében. A Karmod GmbH cégben tevékenykedő három diák az ott töltött szakmai gyakorlatról szintén pozitív véleményt alkotott, a cég munkatársainak hozzáállása, profizmusa, a diákok iránt tanúsított figyelme egyaránt pozitívan értékelendő.

A program második hetében 5 diák Essenben a Bestartikel GmbH vállalatnál vett részt gazdasági jellegű előadássorozaton, melynek végén csoportokat alkotva angol nyelven bemutatták saját üzleti tervüket.

A szakmai tapasztalatszerzésen kívül a program résztvevői sok szép kulturális élménnyel gazdagodtak. Megtekintették Észak – Rajna – Vesztfália tartomány legfőbb nevezetességeit és attrakcióit. Eljutottak például Kölnbe, Bonnba, Düsseldorfba és Duisburgba.

A szakmai továbbfejlődés, az idegennyelvi környezetben való érvényesülés, a német és angol nyelv gyakorlásának lehetősége, más kultúrák megismerése hasznos és felejthetetlen élmény volt a diákok számára. Mindemellett motiváló erőként hat egyrészt a projektben résztvevőkre, másrészt a többi tanulóra, hogy érdemes és hasznos az Erasmus + programokon való részvétel. A képek magukért beszélnek...

-kl-, fotó: dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies