Back to top

A fejlődni vágyó sportolók képzésére összpontosítanak

Publikálva: 2016, augusztus 4 - 16:38
Új sportolói képzés indult Dunaszerdahelyen, Szabó Ottó rehabilitációs edző és Straka Gábor labdarúgó a feltörekvő, fejlődni vágyó fiatalok edzésére összpontosít. A képzés az egyéni edzéseken alapul, melyek során a szakképzett edzők a sportolók hiányosságain próbálnak javítani.

„Mióta itthon vagyok, észre vettem bizonyos hiányosságokat a csallóközi foci terén. Amiben a hiányt látom, az az, hogy jóval többet kellene foglalkozni bizonyos részletekkel. Straka Gabival létrehoztunk egy olyan lehetőséget azoknak a fiataloknak, akik szeretnének többet kihozni magukból, de nincs lehetőségük rá, így összeraktunk egy olyan sportoló képző központot, amellyel segíteni tudunk, hogy jobbak legyenek, illetve hogy a hátrányokat jobban csiszoljuk.

Ezt úgy tesszük, hogy aki jelentkezik nálunk és szeretne valamiben jobb lenni, először különböző vizsgálattal felmérjük a képességeit: sprintteszt, ugrálás teszt, mozgásszűrés. Ezáltal fogjuk edzeni azt a sportolót, és három hónap után újabb felmérést végzünk, hogy lássuk, mennyit tudtunk előre haladni. Ahhoz, hogy valaki előre lépjen, erre szüksége van. Külföldön ez a módszer már elterjedt. Tény, még ketten vagyunk, de remélem, akkora igény lesz rá, hogy bővülni tudunk” – vázolta fel a részleteket Szabó Ottó.

Ezt már olvasta?

Cookies