Back to top

Fákat, virágokat ültettek a Föld Napján

Publikálva: 2023, április 21 - 13:55
A Föld Napjához kötődően ültetett ma fákat, virágokat a városi szabadidőparkban és a templom mellett Hájos Zoltán polgármester és Karaffa Attila a Komensky utcai óvodások és a Municipal közterület fenntartó vállalat segítségével. Az ültess fát a jövőnek elnevezésű program azonban nem csupán egy napról szól – az átfogó zöld projekt célja a város fokozatos és folyamatos zöldítése, illetve gondozása. A tavalyi évben 317 fát, nyáron és tavasszal 9530, ősszel pedig 7227 darab virágot ültettek ki Dunaszerdahely különböző pontjain.
Fákat, virágokat ültettek a Föld Napján

„Ezeken kívül többszáz cserjét és bokrot, illetve mintegy ezernégyszáz virágot helyeztünk ki. Emellett a városi közterület fenntartó cég folyamatosan gondozza városunk zöldterületeit, évente többször kaszálja a lakótelepeken, a belvárosban és a város más pontjain is a füvet.

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, s egyben kérni mindenkit, hogy amikor kiültetünk egy-egy fát vagy zöldítünk egy-egy területet, közös erővel óvjuk is meg azokat – így aki esetleg rongálást tapasztal, megkérem, hogy szóljon rá az illető(k)re, vagy ha szükséges, akkor hívja a városi rendőrséget”

– fogalmazott Karaffa Attila alpolgármester, aki elmondta azt is, mindannyiunk közös érdeke az, hogy Dunaszerdahely szebb legyen egyrészt a városunkba érkezők, de az itt lakók számára is. 

Az alpolgármester hozzátette, hogy az idei évben is folytatni szeretnék a civil szervezetekkel, illetve az iskolákkal is azt az együttműködést, aminek során már számos facsemete került már ki.

„Bízok benne, hogy idén is sikeres lesz ez a kapcsolat, hiszen már többen jelezték, szeretnének közreműködni Dunaszerdahely zöldítésében ilyen módon is, hogy ezáltal is szépítsük a környezetünkön.”

Karaffa Attila jelezte, az előző évekhez hasonlóan igyekeznek a lakossági kéréseket is figyelembe venni. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: faültetés
Cookies