Back to top

Ez eddig 2021 legnépszerűbb telefonos appja

Publikálva: 2021, február 13 - 16:51
A tavalyi évben a TikTok hódított, a Sensor Tower friss felmérése szerint azonban 2021 elejére egy másik app vette át a helyét a népszerűségi toplistán.
Ez eddig 2021 legnépszerűbb telefonos appja

A Sensor Tower azt vizsgálta, hogy 2021 januárjában mely mobilos appokat töltötték le a legtöbben. Az első oszlopban összesítve látható a két nagy platform (Android és iOS) eredménye, és itt a Telegram sikeresen átvette a vezetést. A csevegőt már korábban is sokan használták, a WhatsApp adatvédelmi botrányai után viszont hatalmasat ugrott a népszerűsége, így a TikTokot is be tudta előzni az összesített listán.

A harmadik szintén egy csevegő app lett, a Signal, amely a Telegramhoz hasonló okokból került az élre, meg persze azért is, mert Elon Musk január elején kiírta Twitterre, hogy „Használj Signalt”.  Ennek hatására annyian akartak egyszerre regisztrálni, hogy egy időre a szolgáltatás szerverei is lehaltak.

A további helyeken is főként csevegők és közösségi platformok vannak, mint a Facebook, a WhatsApp, az Instagram, a Zoom vagy a Snapchat.

Az Apple készülékein egyébként megtartotta az elsőségét a TikTok, az App Store-ban csak a negyedik lett a Telegram, a Signal pedig a tizedik. Itt még a YouTube volt nagyon népszerű, bizonyára azért, mert ez nem gyári app az iPhone-okon.

Ha pedig csak az Android platformot és a Play Áruházat nézzük, akkor a Telegram és a Signal tarolt, a TikTok csak a harmadik lett.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies